SEGRE

EQUIPAMENTS ENERGIES RENOVABLES

Sidamon vol instal·lar plaques solars al polígon per atreure empreses

El consistori projecta ampliar-lo per permetre la construcció d'unes cinc naus més

Plafons al consistori - L’ajuntament de Sidamon compta des del març amb plaques fotovoltaiques a la teulada, una instal·lació que ha permès aconseguir en tres mesos un estalvi del 30% en la factura de la llum de l’equipament.

Plafons al consistori - L’ajuntament de Sidamon compta des del març amb plaques fotovoltaiques a la teulada, una instal·lació que ha permès aconseguir en tres mesos un estalvi del 30% en la factura de la llum de l’equipament.AJUNTAMENT DE SIDAMON

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Sidamon vol instal·lar plaques solars al polígon industrial per atreure noves empreses. El consistori tramita una ampliació de la superfície per a indústries que permetrà habilitar unes cinc naus més.

Segons l’alcaldessa, Dolors Tella, poder oferir als empresaris energies renovables és un gran atractiu que els permetrà, d’una banda, ser més sensibles amb el medi ambient i, de l’altra, reduir costos.

Per aquesta raó, el consistori ha iniciat un estudi juntament amb la taula de transició energètica del consell comarcal del Pla d’Urgell per valorar la viabilitat econòmica i tècnica de la instal·lació. Com a referència, Sidamon compta amb les plaques solars instal·lades a l’edifici consistorial, que estan en funcionament des del mes de març passat.

En total, es van instal·lar 22 plaques solars, que permetran estalviar més de mil euros anuals en la factura de la llum. La instal·lació ha anat a càrrec de Jordi Instal·lacions, empresa a la qual es va adjudicar el projecte per un import de 12.063 euros.

Les plaques tenen una potència unitària de 335 watts i estan inclinades 35 graus sobre una estructura de suport d’acer inoxidable. La producció anual s’estima en 11.616 kilowatts hora.

El finançament de les plaques està subvencionat, gairebé del tot, pel departament de Presidència de le Generalitat, a través del Pla de Dinamització Territorial 2018-2019.

tracking