SEGRE

MUNICIPIS INICIATIVES

Torrefarrera estrena rellotge de sol dins de la nova ruta verda

El consistori projecta un nou passeig d'un quilòmetre

El doctor Serés, a la dreta, i l’alcalde, en la inauguració.

El doctor Serés, a la dreta, i l’alcalde, en la inauguració.A.T.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Torrefarrera va estrenar ahir el rellotge de sol Scala Diem, escala del dia, en llatí. És obra del doctor Agustí Serés, metge jubilat que té entre les seues aficions construir aquests instruments per mesurar el temps. De fet, aquest és el número 18. Segons l’alcalde, Jordi Latorre, estarà integrat en la nova ruta verda que l’ajuntament projecta habilitar ben aviat, connectant amb el carrer Mossèn Cinto Verdaguer. Serà una rambla que el consistori crearà per al passeig i lleure dels veïns.

El rellotge de sol està ubicat a l’encreuament de la rambla Sant Jordi amb l’avinguda Europa de la localitat i és el primer de la població. L’autor ja va donar el 2016 una altra de les seues creacions a l’Associació de Veïns de Malpartit, una partida d’aquest municipi, en homenatge a tots aquells que van treballar en aquestes terres. Serés és una persona molt vinculada al voluntariat.

El rellotge és fet de ferro i pesa seixanta quilos. Segons Latorre, projecta a terra l’ombra dels números que informen de l’hora, que és des de les sis del matí fins a les 9 del vespre.

tracking