SEGRE

ESNOTICIA

El brot de la Franja arriba a 250 casos i preparen mesures per si augmenta

El brot de coronavirus en quatre comarques de la Franja que han hagut de retrocedir a les mesures de la fase 2 de la desescalada va assolir ahir els 250 casos i Govern central i Generalitat treballen en una resposta davant de possibles augments de la transmissió que serà local, autonòmica i estatal, segons el Centre de Coordinació d'Alertes Sanitàries.

El Sotet s’estrena amb 29 usuaris - El pavelló del Sotet de Fraga es va estrenar dimecres amb 29 temporers sense sostre. L’espai té capacitat per allotjar 50 usuaris i ofereix de forma temporal llit, esmorzar i sopar amb la gestió de Creu Ro ...

El Sotet s’estrena amb 29 usuaris - El pavelló del Sotet de Fraga es va estrenar dimecres amb 29 temporers sense sostre. L’espai té capacitat per allotjar 50 usuaris i ofereix de forma temporal llit, esmorzar i sopar amb la gestió de Creu Ro ...AJUNTAMENT DE FRAGA

Creat:

Actualitzat:

El brot de coronavirus al Baix Cinca, la Llitera, el Cinca Mitjà i el Baix Aragó-Casp afecta ja 250 persones, segons va manifestar ahir el director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón. En comparació amb la vigília, aquest focus, que ha obligat a fer retrocedir les quatre comarques a la fase 2, va sumar 85 nous positius. Tot i així, Simón va assegurar que “ben aviat podria estar en via de solució” i va confiar que no sigui necessari adoptar mesures de confinament més severes. Tanmateix, alhora va apuntar que, dels 40 rebrots detectats a tot l’Estat, només el preocupen “de veritat” el d’Aragó i un a Màlaga. Va destacar que el 95% dels encomanats pel brot de la Franja són asimptomàtics. Simón va destacar la tasca i l’esforç de la conselleria de Salut de la Generalitat per detectar als casos asimptomàtics amb els tests. Va apuntar que Govern central i Generalitat treballen en un document de “resposta i preparació davant de possibles increments de transmissió”, que inclourà actuacions a nivell local, d’autonomies i a nivell de tot l’estat espanyol.

El president aragonès, Javier Lambán, va demanar “no demonitzar” el sector fructícola ni els temporers. Arran d’això, Jaume Pedrós, d’Unió de Pagesos, va veure amb bons ulls la possibilitat de controlar els desplaçaments de treballadors de la fruita entre la Franja i Catalunya amb l’objectiu de prevenir contagis. Pedrós va explicar que seria tan fàcil com que els Mossos, com en els controls de trànsit saben si un conductor té o no carnet, podrien comprovar a quin territori és atès d’alta el temporer. En canvi, el president d’Asaja a Lleida, Pere Roqué, i el responsable de fruita dolça de JARC, David Borda, van dubtar de l’efectivitat d’una mesura d’aquestes característiques.

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, va reiterar que els brots de Lleida estan identificats i controlats després d’haver pres les mesures necessàries amb els infectats i els seus contactes. A més, va exigir a l’Executiu de Pedro Sánchez que permeti a les comunitats autònomes gestionar una eventual segona onada de contagis.

tracking