SEGRE

El Monestir de les Avellanes torna a obrir les seves portes

El Monestir de les Avellanes torna a obrir les seves portes

El Monestir de les Avellanes torna a obrir les seves portes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passat dissabte 20 de juny el Monestir de les Avellanes va tornar a obrir les portes al públic. Serà una obertura gradual, que començarà amb l’obertura del restaurant i que es preveu finalitzi al 5 de juliol amb l’obertura de l’església i les misses amb públic extern. Evidentment serà una obertura sempre adaptada a la nova situació mentre durin les mesures de seguretat i protecció en relació al Covid19.

El primer servei s’ha obert al públic és el restaurant. L’espai que s’ha posat a disposició del públic és l’envelat, ja que ofereix unes condicions més idònies a la situació actual. És un espai més ampli, on les taules s’han ordenat amb les distàncies de seguretat indicades per la normativa actual. L’envelat és un espai a peu pla i més obert cap a l’exterior. De fet, estrenarem una zona de jardí conjunta on les persones que vingueu podran gaudir de la natura i magnífic entorn del monestir, tot gaudint de la bona gastronomia. Recordem també que posem en marxa els menús d’estiu, en els quals hem posat encara més èmfasi en l’ús de productes de proximitat i de temporada. Com sempre dissenyats pel nostre equip de cuiners dirigits pel xef Bobby Cabral.

També serà novetat la nova terrassa als jardins de l’entrada del Monestir de les Avellanes. Esperem que des de juliol i fins a setembre tinguem actiu el servei de terrassa als jardins, on tots els que passeu pel monestir podreu fer una beguda refrescant, un gelat, un vermut o fins i tot esmorzar o àpats prèviament concertats. De moment l’obrirem tots els caps de setmana i estem treballant també per fer alguna activitat, com per exemple concerts, per tal d’amenitzar-ho. Els jardins del monestir permeten un cop més disposar d’un servei a l’aire lliure, en un entorn privilegiat en plena natura i amb totes les mesures de seguretat.

El servei de l’Hostatgeria s’obrirà a partir de l’1 de juliol, on ja es pot fer reserves d’allotjament i serveis complementaris. Les habitacions i serveis s’adaptaran també a la nova situació, molt especialment en l’aspecte de la desinfecció i neteja. En aquest cas, hem fet una aposta per canviar els productes de neteja i utilitzar-ne d’ecològics. Aquest és un aspecte molt important en el nostre projecte, ja que volem ser el màxim de sostenibles i respectuosos amb l’entorn natural. Amb la reserva d’habitacions hi haurà també possibilitats de reservar activitats com per exemple lloguer de bicicletes (rutes BTT Montsec-La Noguera), visita al Centre d’Observació de l’Univers, caiac o navegar en embarcació als embassaments, vols en parapent, etc., i evidentment tota la informació turística de la zona del Montsec.

El mateix 1 de juliol obrim la Casa Alberg Els Quatre Vents. Aquest estiu no funcionarà com a casa de colònies, sinó que es destinarà a famílies o grups que la vulguin llogar per passar les vacances i gaudir de la natura del Montsec. Està ja disponible la seva reserva en línia o per les vies convencionals.

Pel que fa als serveis religiosos, l’església del monestir s’obrirà al públic i tindrà celebracions eucarístiques a partir del dia 5 de juliol. Moment en que tots els espais i serveis del monestir estarà ja en actiu, d’acord a la realitat prevista per aquest estiu. També estarà activa la Casa d’Espiritualitat Marista, si bé, per aquest estiu no es farà convivència amb els Germans Maristes de la comunitat. Però estarà obert el servei per a estudiants, persones que vulguin fer estades o itineraris amb caràcter espiritual i religiós. Recordem que la comunitat de germans del monestir és un grup de risc, i per tant és limitarà molt el contacte amb ells. Per aquest motiu, de moment no recuperarem les visites guiades al conjunt monumental de dissabtes i diumenges. Si ve se’n pot demanar de forma concertada.

Finalment l’Arxiu Gavín obre també aquest dia 1 de juliol les consultes presencials i visites guiades (prèviament concertades).

tracking