SEGRE

Fins a 75 temporers, aïllats a Lleida, Juneda i Baix Segre

Trenta han donat positiu en les proves de coronavirus

Imatge de l’exterior de l’hotel Rambla, a l’estació de trens.

Imatge de l’exterior de l’hotel Rambla, a l’estació de trens.AMADO FORROLLA

Creat:

Actualitzat:

Un total de 75 temporers es troben actualment en règim d’aïllament a l’hotel Rambla de Lleida ciutat, la casa de colònies La Manreana de Juneda i els albergs habilitats a Alcarràs, Seròs i Soses. D’ells, 48 es troben en els dos primers equipaments i 30 han donat positiu en la prova del coronavirus, segons van informar ahir fonts de Salut. La resta són persones que han estat en contacte estret amb els encomanats i han de quedar en quarantena.

El departament de Salut va reiterar aquest dijous la importància d’evitar els desplaçaments innecessaris dels temporers. En aquest sentit, va recordar que les seues recomanacions per a la campanya de la fruita estableixen que els treballadors s’han d’allotjar al més a prop possible del lloc on estan contractats, per limitar així el nombre de persones amb qui estan en contacte. Per això, va valorar positivament el fet que l’ajuntament de Fraga hagi habilitat el pavelló del Sotet com a allotjament per als temporers, atès que evita que aquests vagin a altres municipis propers.

S’ha de tenir en compte que fa uns dies l’ajuntament de Lleida va informar que entre les persones que acudien a pernoctar als pavellons de la Fira que acullen sensesostre hi havia temporers que treballaven al Baix Segrià i fins i tot a la Franja.

Entre els positius confirmats n’hi ha quatre que eren a l’alberg d’Alcarràs des de feia catorze dies com a prevenció després d’estar en contacte amb un temporer contagiat.

L’alcalde d’Alcarràs, Manel Ezquerra, va explicar que esperaven ser donats d’alta però els tests practicats dilluns han donat finalment positiu i han estat traslladats a La Manreana. Uns altres vuit contactes amb un positiu a la localitat s’han traslladat a l’alberg

tracking