SEGRE

MOBILITAT FERROCARRIL

Tres trens queden aturats per falta d'electricitat

A les línies de Tarragona, on hi va haver incendis, i els viatgers van en bus || Retards a les de l'AVE i la de Manresa

Un tren aturat a l’estació de Juneda.

Un tren aturat a l’estació de Juneda.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fallades en el subministrament elèctric van impedir que circulessin ahir tres trens de les línies de proximitat que connecten Lleida amb Tarragona i Barcelona (R-13 i R-14), i els viatgers van fer el trajecte en autocars. Així ho va advertir ahir als usuaris la Generalitat, mentre que l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif), titular de la infraestructura, va apuntar problemes en el subministrament en el tram comprès entre Lleida i les Borges. A través de les xarxes socials, Adif va vincular el tall en la circulació de trens a un “incendi aliè a l’explotació ferroviària”, en un dia en què es van registrar diversos focs.

Fonts d’Adif van apuntar que al final de la jornada la reparació havia acabat. A la línia R-13, que uneix Lleida amb Barcelona a través de Valls, l’absència de subministrament elèctric va impedir circular al primer tren del dia des de Barcelona, i els viatgers van haver de fer transbord per carretera entre les Borges Blanques fins a la capital del Segrià. La incidència va afectar també el primer comboi en sentit contrari, que va quedar aturat a Juneda. Els passatgers van recórrer amb autocar el trajecte fins a Sant Vicenç de Calders, segons dades de la Generalitat. A la línia R-14, amb parades a Reus i Tarragona, els viatgers del tren que havia de sortir de Lleida a les 13.10 hores van fer el viatge per carretera.

El primer tren d’ahir des de Lleida a Barcelona va quedar aturat a l’estació de Juneda

Al marge dels trens interromputs, hi va haver retards d’entre 20 minuts i una hora i mitja en quatre trens de la línia de l’AVE, també per l’afectació del foc en el tram de la línia d’alta velocitat entre Lleida i Juneda. La circulació es va restablir al migdia.

D’altra banda, fallades en el subministrament elèctric van afectar també un dels trens de la línia ferroviària Lleida-Manresa-Barcelona (R-12).

Així, el tren que va partir poc abans de les 8.00 hores des de Barcelona en direcció a l’estació de Lleida Pirineus va quedar aturat a Mollerussa, encara que va poder reprendre la marxa una hora després, segons dades de Rodalies de la Generalitat.

tracking