SEGRE

SUCCESSOS POLÈMICA

Un metge i una infermera cubans 'deserten' a Andorra

Formaven part de la delegació que havia viatjat al Principat a causa de la pandèmia || El Govern nega conflicte diplomàtic

Sanitaris cubans que han treballat a Andorra.

Sanitaris cubans que han treballat a Andorra.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un metge i una infermera de la delegació de sanitaris cubans que van anar a treballar a Andorra el mes de març passat per la pandèmia per coronavirus podrien haver desertat. L’Executiu del Principat va confirmar que aquestes dos persones no havien tornat a l’hotel on estaven allotjades i de moment no consta cap denúncia sobre la seua desaparició i es desconeix si han pogut anar-se’n, tot i que s’apunta que havien pogut travessar la frontera per demanar asil a Espanya.

La delegació, integrada per 39 professionals, va arribar a Andorra per donar suport sanitari en un moment en què els equips mèdics es trobaven saturats per la crisi del Covid-19. Una part d’aquesta delegació ja havia tornat a casa, però queden 23 professionals que han de marxar a finals d’aquest mes.

El metge fugit és també militar, per la qual cosa podria afrontar un delicte de deserció a Cuba

Segons va informar ahir el Diari d’Andorra, el metge que podria haver desertat és un militar i està considerat un dels caps de la missió que es van desplaçar al Principat. En una entrevista a l’RTVA, el cap del Govern, Xavier Espot, va manifestar que el que ha succeït amb els dos sanitaris cubans “és una anècdota” i va afirmar que “no ha de suposar cap conflicte diplomàtic” perquè portar la delegació cubana va ser una decisió “sanitària i no política” i els professionals havien vingut a Andorra a treballar i “no seran perseguits” ni han comès cap delicte aquí.

L’estada de la delegació cubana a Andorra ha generat tota mena de comentaris en el sector sanitari, amb algunes crítiques. Segons va informar el Diari d’Andorra, la fugida del metge està considerada legalment una deserció a Cuba al ser un membre de l’exèrcit que ha abandonat la missió que se li havia encarregat.

Demà està previst el comiat de la resta de la delegació cubana que continua a Andorra, amb una visita turística i una festa a l’hotel que podria veure’s deslluïda per la situació polèmica dels dos membres de la delegació desapareguts. El cònsol de Cuba a Barcelona s’ha traslladat a Andorra per seguir el cas.

tracking