SEGRE

MUNICIPIS POLÍTICA

ERC de Ponts distribueix el cartipàs i dóna a PontsxCat vuit regidories

A banda de la primera tinença d'alcaldia per a l'edil independent Emili Palà

Imatge virtual del ple del cartipàs de Ponts.

Imatge virtual del ple del cartipàs de Ponts.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova alcaldessa d’ERC a Ponts, Solés Carabasa, va firmar ahir el decret del nou cartipàs municipal. La proposta distribueix entre els cinc edils republicans i els dos independents de Ponts per Catalunya (PontsxCat) les 31 regidories, agrupades en cinc àrees de gestió.

La primera edil va atorgar al portaveu de PontsxCat, Emili Palà, la primera tinença d’alcaldia i les àrees de Turisme, Cultura, Promoció Econòmica, i Emprenedoria i Ocupació. L’edil Elisabet Arauz, també de PontsxCat, liderarà les àrees d’Educació, Festes, Comunicació i Atenció a les Persones, Joventut i Infantesa. Palà tindrà una dedicació del 90% de la jornada laboral i Arauz, del 56%.

La resta d’àrees i regidories de l’ajuntament de Ponts recauen en els edils d’ERC i la mateixa alcaldessa, que gestionarà les àrees d’Urbanisme, Personal i Economia, segons va explicar la primera edil. Carabasa va indicar que la distribució de les carteres es va fer després del pacte de govern entre els republicans i els dos edils independents, que van impulsar la moció de censura contra Josep Tàpies de JxCat. Carabasa va destacar que les retribucions de l’equip de govern es rebaixen en un catorze per cent respecte a l’anterior equip de govern de Junts, mentre que en el conjunt de la corporació municipal descendeixen un cinc per cent. La sala d’actes de l’ajuntament de Ponts va acollir ahir el primer ple presencial després de la crisi sanitària, que va ser retransmès via internet a la plataforma YouTube.

Durant el ple, Palà va comunicar a l’exalcalde Josep Tàpies que havia sol·licitat un acte de conciliació als jutjats per veure si aquest es retractava d’afirmacions en un mitjà de comunicació sobre la seua persona, en què el va acusar de prevaricació i malversació.

tracking