SEGRE

EMERGÈNCIES BOMBERS

La Donzell d'Urgell registra el primer incendi forestal de l'estiu

Va calcinar 6 hectàrees de bosc i camps

L’incendi de la Donzell va calcinar un bosc d’alzines.

L’incendi de la Donzell va calcinar un bosc d’alzines.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers de la Generalitat van treballar ahir a la tarda a la Donzell d’Urgell, nucli d’Agramunt, en un dels primers incendis forestals de l’estiu. El foc es va originar a les 18.00 hores per una peça defectuosa d’una recol·lectora i es va estendre pels camps de cereal i un bosc d’alzines, segons van informar els Bombers i els Agents Rurals. Al lloc van acudir quatre mitjans aeris i 17 dotacions terrestres. Marc Castellnou, inspector de Bombers i cap dels GRAF (Grup d’Actuacions Forestals), va explicar, en declaracions a SEGRE, que “aquest foc ha tingut la capacitat de penetrar al bosc, on ha recorregut un centenar de metres, per la qual cosa ens trobem davant del primer incendi forestal de la campanya”.

A les 19.20 hores, els equips d’extinció van donar el foc per estabilitzat. Posteriorment, els treballs es van centrar a acabar de sufocar els punts calents per evitar que revifés. Castellnou va afegir que “venim d’una primavera molt humida, per la qual cosa la massa forestal estava molt hidratada. Aquest foc marca un canvi de ritme en la campanya, per la qual cosa preveiem que la setmana vinent serà molt complicada”.

Van cremar 7,9 hectàrees de camps segats i hauria estat causat per una empacadora de palla

L’inspector de Bombers va afegir que “l’hem pogut controlar perquè l’hem atacat ràpid pels diferents flancs”. De les sis hectàrees afectades, la meitat van ser de bosc i l’altra meitat, agrícoles.

D’altra banda, al matí es va registrar un foc de vegetació agrícola a Bellmunt d’Urgell que va calcinar 7,9 hectàrees de rostolls, segons els Rurals, que van afegir que s’hauria originat en una empacadora de palla. L’incendi es va declarar a les 9.39 hores i hi van treballar una desena de mitjans.

Acte per recordar el gran incendi de l’any passat Alcaldes d’alguns municipis afectats pel gran incendi de la Ribera d’Ebre i Ponent, del qual aquesta setmana es compleix un any, es reuneixen avui a l’ermita del Remei de Flix per celebrar un acte commemoratiu. A Lleida, el foc va afectar explotacions agràries de Bovera, Maials, Llardecans i la Granadella. L’acte constarà d’una plantació simbòlica d’una olivera per cada poble afectat.

L’incendi de la Donzell va calcinar un bosc d’alzines.

L’incendi de la Donzell va calcinar un bosc d’alzines.SEGRE

tracking