SEGRE

ESNOTICIA

La lliure mobilitat anima les reserves i els hotels estan per sobre del 50% d'ocupació

L’empresa La Rafting Company de Sort dóna mascaretes de neoprè als seus clients.

L’empresa La Rafting Company de Sort dóna mascaretes de neoprè als seus clients.LA RAFTING COMPANY / LAURA ARISA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les reserves als hotels de Lleida per a aquest cap de setmana, el primer d’estiu i sense restriccions en la mobilitat, ja se situen entre el 40 i el 60% en molts establiments. El president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, va assegurar que “estem molt contents de veure com la gent comença a moure’s i esperem tornar a poc a poc a la normalitat”. En aquest sentit, Castellarnau va assenyalar que “sobretot estem rebent reserves de cara al mes d’agost, per la qual cosa creiem que serà un bon mes, tot i que encara no ens aventurem a calcular si podrem cobrir totes les despeses”.

Així mateix, les reserves també s’estan animant als càmpings, que calculen entre un 20 i un 30% d’ocupació per a aquests dies a les zones d’acampada i fins un 80% als bungalous. “Les reserves s’estan disparat, tot i que encara no han arribat turistes estrangers”, va explicar Marta Cortina, portaveu del sector. Va dir que “esperem que a mitjans de juliol comencin a arribar” els visitants internacionals.

D’altra banda, més empreses de ràfting van estrenar ahir la temporada després que algunes ho fessin ja el cap de setmana passat, mentre que d’altres ho faran avui o al juliol.

El responsable de l’Associació d’Empreses d’Esports d’Aventura del Sobirà, Flòrido Dolcet, va explicar que el conveni amb Endesa que regula l’aigua que circula per la Noguera Pallaresa s’activarà avui, encara que les empreses que ja havien iniciat les baixades de ràfting i les sortides de barranquisme ho han pogut fer pel cabal primaveral del riu i els barrancs a causa del desglaç i les pluges de les últimes setmanes. Dolcet va apuntar que “s’estan tancant reserves” a un ritme “que ha superat les nostres expectatives”.

tracking