SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Municipis de Lleida a la grenya pel tancament de piscines a l'estiu a causa del coronavirus

Sarroca de Lleida s'uneix a Torà, Ribera d'Ondara o Massoteres i no obrirà les instal·lacions || Altres municipis de la demarcació opten per restringir l'entrada a forans, la qual cosa causa molèsties

Manifestació a Torà el 2 de juny passat contra el tancament de les piscines.

Manifestació a Torà el 2 de juny passat contra el tancament de les piscines.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns de pobles de Lleida han mostrat la seua indignació els últims dies pel tancament de les piscines aquest estiu a causa de les mesures que han d’aplicar-se pel coronavirus (vegeu les claus). Després de la manifestació que es va convocar a Torà a començaments de mes per protestar contra la decisió de no obrir les instal·lacions, ahir estava prevista una altra concentració a Sant Ramon pel mateix motiu, tot i que al final es va desconvocar. Així mateix, veïns de Sarroca de Lleida avalats per l’oposició (Independents per Sarroca-CP) van protestar pel tancament de les piscines i van assegurar que “és el millor que tenim a l’estiu”. L’alcaldessa, Maria Teresa Cullerés (JxCat), va explicar que és una decisió “que ens ha costat molt” i que es va prendre per “la salut dels veïns i el sobrecost” que suposen les mesures de prevenció. Cullerés va apuntar que l’ajuntament va dir que si s’arribava a 200 abonaments venuts s’obririen, però finalment “no es va arribar ni a la meitat”. Els veïns van apuntar que hi va haver peticions d’abonaments fora de termini i no es van atendre. També van assenyalar que la regulació sectorial permetrà pròximament que es flexibilitzin les mesures de prevenció, la qual cosa faria “que més veïns estiguin interessats a comprar abonaments”. A més de Sarroca, municipis com Granyena de Segarra, Ribera d’Ondara, Massoteres, Tornabous o la Fuliola tampoc obriran les seues piscines.

La complexitat de la situació no s’acaba aquí: altres municipis han pres mesures per evitar que veïns d’altres localitats utilitzin les seues instal·lacions, la qual cosa també ha causat molèsties. Per exemple, a Vila-sana només podran comprar l’abonament els empadronats, residents, veïns de segones residències o aquells que tinguin un familiar de segon o tercer grau a la població. L’alcalde, Joan Sangrà, va explicar que l’objectiu és que “cadascú es quedi al seu municipi”. Miralcamp ha pres la mateixa decisió, segons un ban publicat ahir mateix. Alhora, Sidamon ha establert que els veïns pagaran 20 € per l’abonament, mentre que els forans hauran de pagar 300 euros. L’alcaldessa, Dolors Tella, va explicar que les persones amb família o segona residència a Sidamon també es podran beneficiar del preu reduït. Tella va apuntar que s’han venut uns 200 abonaments i que aquesta decisió es va prendre perquè “volíem evitar que vingués gent sense vincle amb el municipi”.

Sidamon planteja fer pagar 300 euros per l’abonament a persones “sense vincle” amb la localitat

L’ordre que va publicar el Govern central per regular la fase 2 de la desescalada durant l’estat d’alarma va establir que “es podrà procedir a l’obertura de les piscines recreatives, quedant-hi permès l’accés per part de qualsevol persona”.

tracking