SEGRE

MEDI AMBIENT FAUNA

Ramats de vaques per reduir el risc d'incendis a Bausen

Per desbrossar les muntanyes al no fer-hi cremes controlades

Les primeres vaques van arribar dijous a Bausen des de Ripoll.

Les primeres vaques van arribar dijous a Bausen des de Ripoll.AJUNTAMENT DE BAUSEN

Creat:

Actualitzat:

Més de seixanta vaques pasturen des de dijous per la muntanya de Curet de Pan a Bausen per minimitzar el risc d’incendis al municipi. L’alcalde d’aquesta localitat, José Antonio Bares, va explicar que aquest any, davant l’absència de cremes controlades a la muntanya per culpa de la pandèmia, les pastures són plenes de brossa, rostolls i vegetació baixa. “Precisament els ramats de vaques i ovelles poden regenerar aquestes pastures de muntanya i alhora reduir el risc d’incendis”, va dir.

Per al primer edil és prioritari que s’autoritzi els ajuntaments a dur a terme cremes per netejar de rostolls tant a la muntanya com al perímetre de la població.

Per això, ha sol·licitat al Conselh Generau d’Aran un estudi de l’entorn de la localitat que determini el perill d’incendi. Segons Bares, és una actuació sostenible per netejar l’entorn de vegetació, que pot convertir-se en un focus molt important de possibles incendis forestals. S’espera també l’arribada d’un ramat d’ovelles procedents de França a la zona de Satlánn i a la muntanya de Dusic.

tracking