SEGRE

ATRACTIUS TURÍSTICS DE LLEIDA

L'espectacle de l'aigua des del tren

El Tren dels Llacs oferirà a partir de dissabte vinent viatges panoràmics al Jussà i els turistes podran contemplar els llacs de la Noguera Pallaresa || Un dels principals atractius turístics de Lleida arranca a la fi la temporada com un dels emblemes del turisme sostenible i de natura

Els passatgers que van estrenar la temporada passada el Tren dels Llacs abans de sortir cap a la Pobla de Segur des de l’estació de Lleida ciutat.

Els passatgers que van estrenar la temporada passada el Tren dels Llacs abans de sortir cap a la Pobla de Segur des de l’estació de Lleida ciutat.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Contemplar els llacs de la Noguera Pallaresa a una altura digna d’un dron i creuar la porta del Pirineu al Montsec sobre les vies del tren. Això és el que ofereix als turistes el Tren dels Llacs, que comença la temporada dissabte vinent i és un dels principals atractius turístics de Lleida a l’estiu i a la tardor.

El ferrocarril històric i els vagons d’època ofereixen als passatgers una experiència única, en la qual retrocediran en el temps i gaudiran d’un viatge diferent amb les locomotores dièsel construïdes el 1968, també conegudes com ye-yés. En aquest tren es poden contemplar els espectaculars paisatges de l’aigua a la Noguera i el Pallars i la serra del Montsec, un dels referents visuals de les comarques de Lleida. Per tots aquests motius, el Tren dels Llacs és més que un viatge amb tren: és una experiència en la qual els amants dels ferrocarrils i de la naturalesa se submergeixen en una nova manera de gaudir del territori.

Enguany s’oferiran 15 trajectes, dels quals dos seran amb el tren panoràmic per la calor

La crisi sanitària del coronavirus obliga a un nou turisme, allunyat de les massificacions i que aposta per la natura. Aquest recorregut panoràmic des del pla fins al cor del Pirineu ofereix un viatge pausat cap a una de les comarques amb un atractiu paisatgístic i cultural més gran de Lleida.

Una vegada la locomotora arriba a la seua destinació a la Pobla de Segur, els viatgers poden també visitar el Complex Mauri i el Molí de l’Oli amb guia, a càrrec de l’Oficina de Turisme d’aquesta localitat del Jussà. També podran accedir a l’Espai dels Raiers i a les botigues històriques de Salàs de Pallars. Aquestes últimes són també una altra manera de retrocedir en la història i contemplar antics establiments i rememorar com eren antigament els negocis.

A causa de la crisi sanitària del coronavirus, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC, titular de la línia) ha adaptat el servei a aquesta nova realitat per garantir la seguretat dels passatgers. Per això, els usuaris disposaran de tota la informació necessària en plafons informatius, on es detallaran els protocols a seguir en cada cas, com per exemple l’ús obligatori de mascaretes per part dels clients i dels treballadors del tren turístic en espais tancats i en punts on no es puguin garantir els dos metres de distància. Així mateix, els serveis d’atenció al client estaran equipats amb mampares protectores i hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic.

Més de 7.000 persones van gaudir del viatge en el temps el 2019 El Tren dels Llacs va tancar la temporada passada amb 7.039 passatgers, una xifra similar a la de la campanya del 2018. A més, els viatges panoràmics al Jussà van comptar amb una ocupació del 99,53%. Mentrestant, la gran majoria dels turistes que van gaudir d’aquest viatge al passat van ser de Barcelona (un 69%) i un altre 20% residia a les comarques de Lleida. Aquest és un dels principals atractius turístics de la demarcació i contribueix també a la dinamització turística de la Noguera i del Jussà.

Els passatgers que van estrenar la temporada passada el Tren dels Llacs abans de sortir cap a la Pobla de Segur des de l’estació de Lleida ciutat.

Els passatgers que van estrenar la temporada passada el Tren dels Llacs abans de sortir cap a la Pobla de Segur des de l’estació de Lleida ciutat.ÒSCAR MIRÓN

tracking