SEGRE

ESNOTICIA

Dues comarques de Lleida, en risc intermedi per les altes taxes de contagis

Una experta alerta que estan en una zona de “risc intermedi” || També assegura que “a Lleida tenim la situació més complicada de tot Catalunya” i que “van sorgint nous brots”

Agents cívics de Guissona (samarreta blava) que controlen la desescalada, en imatge d’arxiu.

Agents cívics de Guissona (samarreta blava) que controlen la desescalada, en imatge d’arxiu.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Segarra ha acumulat l’índex més elevat de casos de coronavirus de les comarques del pla de Lleida. Segons dades de la Generalitat, la taxa se situa en 176 per cada 10.000 habitants, seguida a distància pel Segrià, amb 90, i l’Urgell, amb 89. Clara Prats, física investigadora del grup de biologia computacional de la UPC i responsable de models matemàtics de medicina comparada de Can Ruti, va expressar ahir la seua preocupació sobre això. En declaracions a Via Lliure de RAC1, va dir que la situació de la Segarra és “una mica complicada” i va apuntar que es troba en un risc intermedi.

Dels 406 casos diagnosticats a la Segarra des de l’inici de la pandèmia, més de la meitat, 228, es concentren a Guissona. Allà l’empresa BonÀrea, amb més de 5.500 treballadors, ha optat per dur a terme controls a tots els seus treballadors, la qual cosa ha provocat que en seccions com la de producte de lliure servei o especejament la plantilla hagi quedat sota mínims. Només 17 casos es considerarien verificats, mentre que la resta correspondria a baixes per precaució de persones en contacte amb els encomanats.

Empleats de la firma van apuntar que en les àrees amb més baixes no és que hi hagi una gran quantitat de casos, sinó que bona part de la plantilla presenta anticossos, la qual cosa ha portat a la quarantena aquests treballadors, els seus companys i família. Només als qui s’ha detectat anticossos se’ls fa el PCR, segons les mateixes fonts.

Prats va valorar que, tant en el cas de la Segarra com a Aran, amb un brot amb 7 casos després d’una barbacoa, la situació “hauria de ser controlable” amb “estudis de contactes detallats i quarantenes”. Així mateix, va recordar que a Lleida ciutat també hi ha hagut brots, com el de la residència Castrillón.

Va assegurar que a “Lleida tenim la situació més complicada de Catalunya” ja que està “enganxada” al risc intermedi perquè “van sorgint nous brots a la província”. Per això, estan “a l’expectativa” perquè “continuen tenint un nombre de casos considerables”, en el límit entre la “zona taronja i roja, que marca si és controlable” amb l’estudi de contactes. Així, va dir que les comarques de la Franja que van tornar a la fase 2 són en “zona roja” i que Lleida estava en aquest estat “fa un mes” quan es va decidir mantenir la fase 1 una setmana més.

tracking