SEGRE

L'Aragó manté la fase 2 a les quatre comarques afectades per brots

La zona aragonesa de la Franja suma ja 320 contagis

El Sotet s’estrena amb 29 usuaris - El pavelló del Sotet de Fraga es va estrenar dimecres amb 29 temporers sense sostre. L’espai té capacitat per allotjar 50 usuaris i ofereix de forma temporal llit, esmorzar i sopar amb la gestió de Creu Ro ...

El Sotet s’estrena amb 29 usuaris - El pavelló del Sotet de Fraga es va estrenar dimecres amb 29 temporers sense sostre. L’espai té capacitat per allotjar 50 usuaris i ofereix de forma temporal llit, esmorzar i sopar amb la gestió de Creu Ro ...AJUNTAMENT DE FRAGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Sanitat del Govern d’Aragó manté la fase 2 a les quatre comarques aragoneses afectades per brots de coronavirus, La Llitera, Cinca Mitjà, Baix Cinca, i Baix Aragó-Casp, les tres primeres a la província d’Osca i l’última en la de Saragossa, que ja sumen 320 contagis confirmats. Totes elles se situen a la zona més oriental d’Aragó i es caracteritzen per ser comarques fructícoles. Precisament, la majoria dels brots han sorgit en aquest àmbit laboral, entre treballadors temporers encarregats de les campanyes de recol·lecció.

Els primers casos es van detectar a la zona de Saidí, a la província d’Osca, i van obligar al Departament de Sanitat a fer retrocedir dilluns passat a la fase 2 a les tres comarques oscenques i, l’endemà, a la de Baix Aragó-Casp.

Dimecres, la consellera de Sanitat d’Aragó, Sira Repollés, va mantenir una reunió bilateral amb el Ministeri de Sanitat al costat d’altres responsables del seu Departament, en la que es va analitzar com s’està treballant per fer front a aquests brots.

Des de l’Executiu autonòmic han explicat a Europa Press que hi ha bona coordinació i entesa amb el ministeri i es va acordar continuar treballant en la mateixa línia, mantenint totes les mesures aplicades en aquell moment. A meitat d’aquesta setmana, es farà un balanç de la situació. El Govern d’Aragó ha recomanat a la població limitar la mobilitat, tant entre les quatre comarques, com per sortir o entrar en elles, encara que és una decisió voluntària i, per això ha apel·lat a la responsabilitat dels habitants d’aquestes zones, ja que només l’Executiu central pot restringir la mobilitat de forma obligatòria.

Igualment, el Departament de Sanitat manté altres mesures, com aforaments reduïts en establiments comercials i d’hostaleria i no permetre reunions de més de 15 individus, mentre s’insisteix en la necessitat de guardar la distància de seguretat, utilitzar màscara i rentar-se les mans amb freqüència.

tracking