SEGRE

MUNICIPIS DESENVOLUPAMENT

Organyà impulsa el polígon, en el qual ja hi ha interessades vuit empreses

L'ajuntament va aprovar ahir el conveni amb la Generalitat per posar-lo en marxa

Vista dels terrenys del futur polígon d’Organyà.

Vista dels terrenys del futur polígon d’Organyà.A. ORGANYÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament d’Organyà va aprovar ahir un conveni amb l’Incasòl, Territori i Sostenibilitat, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i el consell de l’Alt Urgell per posar en marxa el polígon industrial dels Vilansats que, amb 34 hectàrees, es convertirà en el més gran de la comarca. L’interès de les empreses per trobar on establir l’activitat és cada vegada més gran ja que la comarca no té a penes sòl industrial. El consistori va explicar que fins a vuit empreses s’han interessat pel nou espai, que auguren que “serà una ajuda per a la població i la comarca”.

L’alcalde, Celestí Vilà, va indicar que “algunes de les firmes interessades són de la comarca però d’altres són foranes”, encara que va declinar donar més detalls en aquest sentit. La primera fase del polígon contempla “posar a disposició del sector industrial entre cinc i sis hectàrees de terreny”, que s’anirà ampliant amb la demanda. Vilà va destacar la “vocació comarcal” de la iniciativa, tenint en compte que la creació de sòl industrial és una de les principals demandes detectades pel pla estratègic comarcal Impulsa 2026. El conveni preveu una estació de tractament d’aigües residuals, una planta potabilitzadora i una captació d’aigua del Segre. De fet, Organyà no disposa d’estació depuradora i totes les aigües aniran a parar de forma directa al riu. Vilà va afegir que l’ACA treballava des de fa temps en aquest projecte, que “ha quedat ara inclòs al conveni del polígon”.

El mateix document que va firmar ahir Organyà el rubricaran la resta d’administracions que hi estan implicades. La nova àrea industrial tindrà l’Incasòl com a gestor que s’ha encarregat de portar a terme les expropiacions. Un 65 per cent de les parcel·les les van comprar de mutu acord i set propietaris i arrendataris han estat expropiats.

tracking