SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

Andorra negocia vols a la Seu amb Air France i Air Nostrum

A partir de l'hivern, amb destinacions i freqüències encara pendents de concretar

Imatge recent de l’aeroport de la Seu.

Imatge recent de l’aeroport de la Seu.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern d’Andorra negocia vols regulars de passatgers a l’aeroport de la Seu amb una filial de l’aerolínia francesa Air France i amb Air Nostrum, companyia que té la franquícia de les línies regionals d’Iberia i que opera a Alguaire els avions a Palma. Així ho va publicar ahir el Diari d’Andorra, mentre que fonts pròximes a l’explotació d’aquesta infraestructura ho van corroborar. L’executiu andorrà té sobre la taula una primera proposta per part d’Air Nostrum que planteja connexions a diferents ciutats espanyoles.

Fonts pròximes donen per fet que una de les connexions serà Madrid, on té base Air Nostrum, tot i que encara no hi ha confirmació oficial pel que fa a destinacions ni freqüències. Per la seua banda, el grup d’Air France es va posar en contacte directament amb el Govern andorrà al conèixer la notícia sobre el sistema GPS per facilitar enlairaments i aterratges amb mala visibilitat.

El Principat no té encara la proposta francesa. Per la seua banda, el ministeri d’economia d’Andorra, Jordi Gallardo, buscarà la implicació del sector privat per aconseguir finançament per al projecte. Per ara, manté contactes amb la Empresa Familiar Andorrana (EFA), que estaria interessada a implicar-s’hi.

La voluntat de l’executiu és que el projecte estigui en funcionament la pròxima temporada d’hivern. De moment, l’EFA prepara una jornada telemàtica sobre les possibilitats turístiques i econòmiques que ofereix l’aeroport de la Seu d’Urgell.

Serà el pròxim dia 9 de juliol i hi participaran el cap de Govern d’Andorra, Xavier Espot; el president de l’entitat, Francesc Mora, el ministre d’Economia; la ministra de Turisme, Verònica Canals, així com el director comercial d’Iberia Regional Air Nostrum, Juan Corral.

La proposta que encara s’ha de concretar descarta l’opció de realitzar vols xàrter vinculats a la temporada turística d’hivern. Això és, precisament, el que planteja el grup Regina, agència de viatges de l’Alt Urgell que busca aliances amb Grandvalira per organitzar una operativa de vols.

L’objectiu és portar esquiadors a les pistes d’esquí a través d’aquest aeroport al no veure viable una operativa regular continuada.

tracking