SEGRE

Els brots a la zona aragonesa de la Franja descendeixen després de nou dies en fase 2

Acumulen 355 casos confirmats del nou coronavirus, encara que la tendència és a la baixa

El pavelló del Sotet de Fraga, habilitat per a temporers sense sostre i com a centre de quarantena.

El pavelló del Sotet de Fraga, habilitat per a temporers sense sostre i com a centre de quarantena.A.F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els brots de coronavirus detectats a quatre comarques aragoneses acumulen 355 casos i en l’última setmana, dos terços de tots els positius a l’Aragó, (174 de 261), encara que la tendència en aquestes zones és descendent després de retrocedir fa nou dies a la fase 2 de desescalada.

En la roda de premsa posterior al Consell de Govern aragonés, la consellera de Sanitat, Sira Repollés, ha subratllat aquesta tendència descendent en confirmar-se ahir dimarts la xifra més baixa de nous casos en la comunitat, 12 (9 a Osca i 3 a Saragossa), des que el Govern d’Aragó va adoptar la "dura" decisió de tornar-ne a la fase 2 a les comarques oscenques de la Llitera, Cinca Mitjà i Baix Cinca i a la saragossana de Baix Aragó-Casp en detectar-se sengles brots de covid-19 en l’entorn agrícola.

Segons la consellera, va ser una decisió "valenta", adoptada de forma ràpida i contundent, només un dia després de l’entrada en la nova normalitat en concloure l’estat d’alarma, i els resultats li donen suport en ser cada vegada "més favorables". De fet, ha dit, Aragó ja no és la comunitat amb més incidència per data d’inici de símptomes en els últims set dies ni la que més dades ha declarat.

En tot cas, ha apuntat que l’avenç d’aquestes zones a la nova normalitat dependrà de l’evolució epidemiològica.

Ha concretat que ahir es van declarar 12 casos, set d’ells asimptomàtics, i que actualment hi ha deu brots laborals oberts, un a Terol només amb control sense nous casos, i dos a Saragossa i 7 a Osca relacionats amb les quatre comarques en fase 2, amb un total de 355 positius.

Això suposa que aquestes quatre comarques registren la taxa d’incidència més alta de covid-19 respecte a la resta de comarques, de manera que la següent té tres vegades menys incidència que la primera. "Hem multiplicat per deu o per vint les incidències de la resta de les comarques", ha apuntat Repollés, encara que ha aclarit que la situació no està relacionada amb la fase àlgida de la pandèmia, a finals de març o primers d’abril, ja que aquests pacients són joves, la majoria asimptomàtics i no representen cap estrès per al sistema sanitari, ja que la major part precisa únicament atenció domiciliària.

La consellera ha insistit que es tracta d’un focus molt localitzat, circumscrit a una zona específica, en el qual s’ha aconseguit controlar la situació i protegir la població gràcies a les mesures urgents adoptades.

tracking