SEGRE

PROMOCIÓ AUDIOVISUAL

Campanya per mostrar el patrimoni turístic de Lleida a través dels rius

'El riu ens activa', de Grup SEGRE i Endesa, divulgarà l'oferta natural i cultural

El director executiu de SEGRE, Juan Cal, en un moment de la presentació.

El director executiu de SEGRE, Juan Cal, en un moment de la presentació.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida té un nou instrument per promocionar i divulgar el seu patrimoni natural i l’oferta turística vinculada als diferents rius del Pirineu lleidatà. Es tracta del projecte El riu ens activa, que promouen el Grup SEGRE i Endesa amb la col·laboració de la Diputació. Es tracta d’un document audiovisual de cinc capítols que tindran com a fil conductor una activitat aquàtica diferent en cadascuna de les cinc comarques on es practica i a partir de la qual es mostrarà el patrimoni natural, rural, cultural i l’oferta turística del territori. El programa, que s’estrenarà demà a les 21.30 hores a LleidaTV, serà conduït per Aleix Bergés, una de les cares conegudes de la cadena, que mostrarà les particularitats de cada zona a través d’entrevistes amb diferents protagonistes.

Grup SEGRE i Endesa són “dos actors ja presents al territori que volen ajudar a ubicar-lo com un referent del turisme actiu”, va dir Carles Isús, president del consell comarcal del Sobirà, durant l’acte de presentació del projecte, que va tenir lloc aquest dijous a l’embassament de la Torrassa, des d’on Endesa regula el cabal del riu Noguera Pallaresa per assegurar els descensos de ràfting. En aquest sentit, Juan Cal, director executiu de Grup SEGRE, va destacar el vincle emocional del grup amb el territori alhora que va agrair a les empreses d’esports d’aventura la seua col·laboració amb el projecte. Per la seua banda, la directora de comunicació d’Endesa, Miriam Filella, va assegurar que el seu objectiu és “crear valor amb el que fem, conciliant la producció energètica amb l’activitat cultural i esportiva i l’entorn natural i la biodiversitat”.

Un episodi dedicat a cada comarca del Pirineu i a Aran

El primer capítol de la sèrie mostrarà els descensos de ràfting per la Noguera Pallaresa i la zona de la Vall de Cardós, al Pallars Sobirà. L’hidrospeed o hidrotrineu al riu Garona serà el fil conductor de l’episodi de la Val d’Aran. Pel que fa al Pallars Jussà, l’activitat protagonista serà el barranquisme a la Noguera Pallaresa. A l’Alta Ribagorça el programa girarà al voltant del piragüisme i el caiac. Finalment, a l’Alt Urgell, la pesca esportiva al riu Segre serà l’activitat protagonista.

tracking