SEGRE

L'Aragó analitzarà el cap de setmana el canvi de fase en comarques de la Franja amb brots

L'Aragó analitzarà el cap de setmana el canvi de fase en comarques de la Franja amb brots

L'Aragó analitzarà el cap de setmana el canvi de fase en comarques de la Franja amb brotsEFE/Javier Cebollada/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Sanitat de l'Aragó, Sira Repollés, ha anunciat aquest divendres que el cap de setmana serà "determinant" per conèixer l’evolució dels brots de covid-19 a les comarques del Baix Cinca, Cinca Mitjà, La Llitera i Baix Aragó-Casp i que aquestes puguin sortir de la fase dos de la desescalada.

"La corba indicarà en quin moment podem canviar de fase", ha dit la consellera, que es manté en contacte permanent amb el ministre de sanitat, Salvador Illa, i amb el director del Centre d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón.

En declaracions als mitjans després de conèixer el nou servei de transport sanitari no urgent per a Aragó, Repollés ha recordat que ahir dijous l’evolució era "bona, amb una corba plana i estable", però sense oblidar que la situació és "dinàmica" i obliga a analitzar-la diàriament per decidir el pas d’aquestes quatre comarques a la "nova normalitat".

Segons l’opinió de Repollés, la decisió de tornar aquests territoris a la fase dos de la desescalada ha estat "dura però efectiva" perquè ha servit per controlar el brot i evitar la transmissió comunitària, en incidir que el virus "no viatja amb la fruita ni per l’aire", sinó amb les persones.

El confinament selectiu de la població també és "una altra possibilitat que no ha estat necessària", però que, segons Repollés, "no es pot descartar en algun moment".

No obstant això, per a la consellera l’importants és "detectar a temps" els brots i poder rastrejar als contactes.

tracking