SEGRE

Queixes a Cervera per tenir la seu de la selectivitat a Lleida

La capital del Segrià és a uns 45 minuts i Tàrrega, a 15

Una convocatòria anterior de les proves de selectivitat a Lleida.

Una convocatòria anterior de les proves de selectivitat a Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els alumnes dels instituts de Cervera hauran de desplaçar-se fins a Lleida ciutat per fer les proves de la selectivitat, malgrat que aquest any hi haurà exàmens a Tàrrega. Aquesta situació ha provocat queixes perquè els estudiants tenen la capital de l’Urgell més a prop, a uns quinze minuts amb cotxe, que Lleida ciutat, que els suposa un viatge d’aproximadament tres quarts d’hora.

Per la seua banda, el coordinador de la selectivitat a Lleida, Xavier Carrera, va confirmar ahir aquesta decisió i va assegurar que es va prendre “per una qüestió de logística i d’organització”. Per això, els estudiants de Cervera hauran de continuar desplaçant-se a Lleida per examinar-se, com ja havien fet en les anteriors convocatòries de les proves d’accés a la universitat. La crisi del coronavirus va obligar a ajornar un mes la selectivitat, que se celebrarà la setmana que ve, entre dimarts i divendres. A causa també de la pandèmia, aquest any hi haurà més seus dels tribunals. Als habituals a Lleida ciutat i a la Seu d’Urgell, s’hi sumaran Tàrrega, Tremp, i Vielha.

Aquest any s’hi han inscrit un total de 2.200 estudiants, 176 més que l’any passat, que es repartiran en un total de tretze tribunals, davant dels vuit que hi va haver a l’edició anterior, com ja va avançar SEGRE.

Mesures de seguretat

A causa de la crisi sanitària, l’ús de la mascareta durant la selectivitat serà obligatori i també s’hauran de respectar les distàncies de seguretat interpersonals. De la mateixa manera, les persones amb símptomes compatibles amb el Covid-19 o en quarantena domiciliària no podran anar a fer les proves

tracking