SEGRE

REHABILITACIÓ PATRIMONI CULTURAL

Bellcaire rehabilita un dipòsit d'aigua antic i es podrà visita

S'adequarà l'entorn i s'instal·larà enllumenat públic

Imatge de l’estat actual de l’antic dipòsit d’aigua.

Imatge de l’estat actual de l’antic dipòsit d’aigua.A. B

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bellcaire d’Urgell vol fer visitable l’antic dipòsit d’aigua potable del municipi, que data del segle XIX, i sumar un nou atractiu patrimonial al municipi. Per a això, el consistori ha sol·licitat subvencions a la Diputació a través del projecte Paisatges de Ponent i el Feder. Els treballs contemplen la neteja de tot l’exterior ja que actualment està pràcticament cobert per arbres i vegetació. A més, caldrà repicar i netejar les parets de les parts exteriors de pedra del dipòsit i fer accessible l’interior amb la instal·lació d’una nova escala.

L’alcalde de Bellcaire d’Urgell, Jaume Montfort, va explicar que es farà visitable i el dipòsit i l’entorn comptaran amb enllumenat públic. Així mateix, es tornarà a impermeabilitzar la coberta exterior i se’n conservaran els pendents originals i les pedres amb què està construït el dipòsit d’aigua.

El consistori confia a poder iniciar les obres un cop passat l’estiu. Els treballs de recuperació d’aquest patrimoni cultural preveuen una inversió de més de 31.000 euros.

tracking