SEGRE

ESNOTICIA

El consell atén temporers que arriben a la Noguera

Els entrega material sanitari i d'higiene

Els primers treballadors de la fruita que van arribar a Albesa i que van ser atesos pel consell.

Els primers treballadors de la fruita que van arribar a Albesa i que van ser atesos pel consell.CONSELL COMARCAL DE LA NOGUERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els serveis socials de la Noguera han posat en marxa un pla de gestió per fomentar unes condicions òptimes per als temporers que arriben a la comarca per treballar a la campanya de fruita. Es treballarà en diferents municipis, principalment en els que reuneixen el nombre més elevats de temporers, Albesa, Menàrguens i Torrelameu, encara que també es farà un seguiment a la resta de poblacions com Algerri, Térmens, Bellcaire d’Urgell, Ivars de Noguera, Vallfogona de Balaguer, Penelles, Bellmunt d’Urgell, Montgai o Preixens per portar un control, prevenir i informar. La iniciativa preveu entregar material de protecció (mascaretes, guants i gel hidroalcohòlic) i tractar problemes que presenten certs temporers pel que fa a habitatge i higiene.

Aquest programa està subvencionat pel SOC i un tècnic gestiona la mediació, la intermediació, el suport i l’acollida als col·lectius de persones que treballen a la campanya de la fruita, a més de coordinar-se amb ajuntaments i entitats locals i fer un seguiment i atenció directa d’aquest col·lectiu. Aquestes últimes setmanes ja s’ha treballat a Albesa conscienciant sobre la facilitat dels contagis els treballadors que van arribar a aquesta població de la Noguera.

tracking