SEGRE

SUCCESSOS TRÀNSIT

Familiars de la noia morta a l'N-240 volen que l'acusat segueixi a la presó

Temen que eludeixi el judici, que està previst que se celebri el mes d'octubre || El conductor va sortir de la presó a començaments de juny al pagar una fiança

Monòlit en homenatge a la jove Marta Soria a l'N-240.

Monòlit en homenatge a la jove Marta Soria a l'N-240.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La família de Marta Sòria, la jove de 27 anys de les Borges Blanques que va morir en un accident a l’N-240 l’octubre del 2016, insta la Justícia a mantenir a la presó el conductor acusat de provocar el sinistre mortal fins a la celebració del judici, previst per al pròxim mes d’octubre.

El xòfer va sortir de la presó a començaments del mes de juny després que el Jutjat Penal 2 de Lleida admetés un recurs de la defensa que sol·licitava la sortida del centre penitenciari del seu defensat amb el pagament d’una fiança, la qual cosa el magistrat va acceptar malgrat que el Jutjat d’Instrucció 2 de Lleida havia decretat l’ingrés a la presó a començaments d’any després que l’acusat abandonés Espanya malgrat tenir una prohibició de sortida. La família va assenyalar que tem que l’acusat eludeixi el judici de l’octubre i considera que la decisió de deixar-lo en llibertat, que ha estat recentment confirmada per l’Audiència, com ja va publicar aquest diari, suma “més dolor” a la pèrdua de la seua filla i a les circumstàncies en què es va produir. També considera que aquesta posada en llibertat contradiu la resolució que es va dictar al principi d’ingrés a la presó, ja que es va haver de dictar una ordre de recerca i arrest internacional contra l’acusat al no localitzar-lo al seu domicili.

L’acusat va sortir de la presó, on va ingressar el mes de gener, al pagar una fiança decretada pel jutge

Per la seua banda, la família aplaudeix la decisió de l’Audiència Provincial de Lleida de retirar el carnet de conduir a l’acusat com a mesura cautelar (vegeu el desglossament). Tanmateix, insisteix que estan preocupats que torni a eludir les responsabilitats davant de la Justícia, per la qual cosa sol·liciten que torni a entrar a la presó, on va estar tres mesos fins que el jutge li va permetre la sortida sota fiança. La defensa nega que hi hagi risc de fuga per part del seu client, encara que sí que admet que va incomplir la prohibició de sortir d’Espanya després que fos localitzat el desembre passat a l’aeroport de Fiumicino de Roma. Assenyala que es va presentar al jutjat al conèixer l’ordre.

L’accident va tenir lloc el 16 d’octubre del 2016 a la carretera N-240 al terme municipal de Lleida. L’acusació particular, exercida per la família, demana una pena de 24 anys de presó per als dos acusats, mentre que la Fiscalia demana quatre anys de presó.

L’Audiència li retira el carnet tres anys després del sinistre ? La setmana passada l’Audiència va confirmar la llibertat provisional del conductor imputat per l’accident frontal però va dictar com a mesura cautelar la retirada del carnet de conduir de l’investigat fins a la celebració del judici, que està previst que sigui el mes d’octubre, just quan es compliran quatre anys de l’accident que va acabar amb la vida de la jove de les Borges Blanques. El tribunal va decidir la retirada del carnet al considerar que existeix risc que l’investigat cometi una actitud perillosa al volant.

tracking