SEGRE

CARRETERES INCIDÈNCIES

La perillosa via de Castell de Mur tindrà una variant

Comptarà amb uns 200 m, costarà vora 200.000 € i estarà d'aquí 1 mes || Anul·len la circulació per aquest tram de l'LV-9124

Les màquines van començar ahir a marcar el traçat de la variant.

Les màquines van començar ahir a marcar el traçat de la variant.DIPUTACIÓ DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació va iniciar ahir mateix les obres d’una variant provisional al municipi de Castell de Mur, que transcorrerà paral·lela a la carretera LV-9124 i evitarà el pas dels vehicles per aquesta via, que està tallada des de dijous per un nou despreniment de pedres i roques. La nova variant comptarà amb aproximadament uns 200 metres de longitud, costarà 200.000 euros i ha d’estar finalitzada d’aquí un mes.

El diputat de Vies i Obres de la Diputació, Marc Baró, va assenyalar ahir que “hi ha un risc geològic molt alt i l’amenaça de nous despreniments és molt elevada, per la qual cosa hem decidit iniciar al més aviat possible un pas provisional”. Va afegir en aquest sentit que l’ens provincial estudia anul·lar definitivament la circulació de vehicles pel tram de carretera (LV-9124) en què s’han registrat els despreniments de roques.

“Els geòlegs ens adverteixen que el risc de noves allaus és molt alt i la zona està molt danyada i requereix actuacions per assegurar els talussos d’aquesta carretera”, va dir. Paral·lelament, la corporació treballa en un possible traçat alternatiu per arribar a Sant Esteve de la Sarga des de Castell de Mur o des de Cellers, en funció del que determinin els estudis. Està previst que la setmana que ve es reuneixin els serveis tècnics per presentar la millor opció per a aquesta carretera.

Fins que la nova variant provisional no entri en servei, l’accés a Sant Esteve de la Sarga o el congost de Mont-rebei es pot fer per la carretera C-1311, que va des de Palau de Noguera (Tremp) fins al Pont de Montanyana o a través de la pista forestal que es va obrir el 2018 després de l’altra allau que va causar la mort de dos persones. No obstant, el pas per aquesta pista requereix un vehicle 4x4 per transitar-hi. L’altra alternativa per arribar a Sant Esteve i el congost és per la carretera del Pont de Montanyana. L’allau de dijous es va produir al quilòmetre 5 de l’LV-9124, a pocs metres de l’últim despreniment del mes de gener i de la que el 2018 va causar la mort dos persones. Aquest tram es va sanejar i estabilitzar tot i que ara el risc de despreniments continua sent molt elevat. La Diputació, titular de la carretera, ha finançat els treballs que s’han portat a terme en aquest tram durant els dos últims anys.

tracking