SEGRE

ESNOTICIA

Municipis del Baix Segre tanquen parcs i places pels contagis

Alcarràs, Aitona i Soses, i alguns alcaldes alerten contra la relaxació de les precaucions || Centenars de tests aquesta setmana en centrals fructícoles i degoteig de casos

Imatge d’una de les places que ahir es van precintar a Soses.

Imatge d’una de les places que ahir es van precintar a Soses.AYUNTAMIENTO DE SOSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aitona, Soses i Alcarràs han tancat parcs i places per precaució davant de possibles contagis de coronavirus i al detectar “relaxament” entre els veïns, segons van manifestar alguns alcaldes. No obstant, els municipis del Baix Segre també prenen altres mesures de prevenció i tenen diverses desenes de famílies aïllades al detectar-se casos o per haver estat en contacte amb persones contagiades. En aquest sentit, l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, va explicar que també sol·licitarà a les terrasses que redueixin l’aforament fins un 50 per cent i va demanar a les persones vulnerables “que no surtin al carrer” i si ho fan, que sigui amb totes les precaucions. Pujol va apuntar que “les centrals de fruita i els agricultors estan complint totes les mesures”. Alcarràs també va demanar, a través d’un ban, evitar les aglomeracions de persones en terrasses i botigues i no organitzar trobades de grups, festes i celebracions. La subcomarca es troba en plena campanya de recol·lecció de la fruita, rep milers de temporers i pren precaucions pròpies de la fase 2 de desescalada, en la qual sí que hi ha quatre comarques de la Franja. L’alcalde d’Alcarràs, Manel Ezquerra, va explicar que aquesta setmana no s’han portat a terme tests però sí que se’n van realitzar fa quinze dies en una central de fruita, encara que el percentatge de contagis va ser baix. Va assegurar el risc recau en els centenars de temporers que treballen en altres poblacions i dormen a Alcarràs. “No tenim manera de saber si estan infectats o no” i va demanar més informació per atendre possibles focus. L’alcaldessa de Soses, Sandra Marco, va explicar que aquesta setmana s’han fet “més de quatre-cents tests serològics” a les centrals i l’“índex de positius és molt baix”. A Massalcoreig es van detectar dijous dos casos: dos joves de la mateixa família, asimptomàtics i que treballen en una central de fruita, segons l’alcaldessa, Montse Jové. A Torres de Segre també es van detectar ahir dis positius més després de fer fins a 211 PCR a les centrals. L’alcalde, Joan Carles Miró, va explicar que aquest estiu no obriran les piscines. A Seròs es van detectar el cap de setmana passat dos casos relacionats amb indústries agroalimentàries i fins al moment no hi ha hagut més contagis, segons l’alcalde, Josep Antoni Romia. A la Granja, aquesta setmana s’ha detectat el primer positiu.

Les comarques de la Franja en fase 2 se la ‘juguen’ aquest cap de setmana La consellera de Sanitat d’Aragó, Sira Repollés, va explicar ahir que aquest cap de setmana serà “determinant” per fer una previsió sobre quan les quatre comarques de la Franja en fase 2 per brots de coronavirus “poden passar a la nova normalitat”.

tracking