SEGRE

SALUT

Torra anuncia el confinament perimetral del Segrià

Demana als veïns de retardar "trobades socials massives" que tenien planificades

El president Torra a la reunió del Procicat.

Torra anuncia el confinament perimetral del SegriàACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que a les 12.00 d’aquest dissabte el Govern confinarà perimetralment la comarca del Segrià, "a causa de les dades que confirmen un creixement massa important del nombre de casos de contagi del Covid-19", encara que fins les 16.00 es podrà entrar o sortir de la comarca als qui resideixin en el Segrià o no resideixin, respectivament.

"El Govern té com a prioritat la vida i la salut de les persones, i prendrà totes les decisions i mesures necessàries", ha declarat en una roda de premsa al costat dels consellers Miquel Buch i Alba Vergés des del Palau de la Generalitat després de presidir una reunió amb el comitè tècnic del Procicat.

Ha dit que és una decisió difícil que començarà al migdia restringint les entrades i sortides de la comarca, però ha enviat un missatge de serenitat i suport als veïns, així com el seu compromís amb la seua terra i l’economia: "Us demanem que vetlleu pels més vulnerables".

Torra ha demanat als veïns que evitin els llocs més freqüentats, les concentracions i aglomeracions: "Espereu un temps a fer les trobades socials massives que ara podeu perfectament retardar i que teníeu planificades".

"És important que ara fem aquest esforç per protegir-vos i protegir les vostres persones estimades", ha agregat Torra, que també s’ha adreçat a tota la població catalana per citar-la a no relaxar-se.

"Hem advertit des del principi que és necessari prendre totes les precaucions i respectar els consells i les recomanacions", i ha afegit que és necessari protegir-se a un mateix per protegir els altres.

Multes a qui no respecti les normes

També ha reiterat la necessitat d’utilitzar màscares, intensificar la higiene de mans i mantenir la distància física recomanada pels experts: "No ens podem relaxar ni un segon".

També ha alertat que ha donat instruccions el conseller d’Interior, Miquel Buch, perquè els Mossos d’Esquadra i els policies locals multin si és necessari els qui no respectin les normes que "protegeixen tots".

tracking