SEGRE

TRANSPORT TURISME

El Tren dels Llacs ajorna 'sine die' l'inici del servei i 125 turistes es queden a Lleida

Els passatgers es veuen obligats a baixar del tren al coincidir amb el decret del Govern de confinar la comarca del Segrià || FGC tornarà el cost dels bitllets o es podrà mantenir la reserva turística

Un dels grups de passatgers que ahir van haver d’abandonar el Tren turístic al decretar-se el confinament del Segrià.

Un dels grups de passatgers que ahir van haver d’abandonar el Tren turístic al decretar-se el confinament del Segrià.LAURA QUINTANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cent vint-i-cinc passatgers havien d’estrenar ahir la dotzena temporada del Tren dels Llacs animats pels atractius turístics que suposa muntar al comboi històric i el paisatge del trajecte. Tanmateix, el centenar de turistes es va quedar a l’estació de Lleida-Pirineus al decretar el Govern el confinament de la comarca del Segrià ahir a primera hora del matí.

La majoria de passatgers ja havien pujat al tren i esperaven el moment de sortida cap a la Pobla de Segur quan van conèixer l’ordre del Govern que a partir de les 12.00 hores la comarca quedava confinada i es limitava la mobilitat. Incrèduls i resignats van haver de baixar del tren i tornar als municipis o llocs d’origen respectius abans de les quatre de la tarda, quan ja estava prevista la prohibició d’entrar o sortir del Segrià.

Per la seua banda, des de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), que gestiona aquest servei turístic, van assegurar que es tornarà el cost del bitllet als afectats o oferiran l’opció de mantenir la reserva per quan es torni a restablir el servei turístic.

De moment, FGC ha ajornat sine die els trajectes del Tren dels Llacs, que es reprenien justament ahir després de quedar ajornats precisament per la crisi sanitària del Covid-19, i es mantindrà així en funció dels dies que s’allargui el confinament de la comarca del Segrià.

El Tren dels Llacs oferia aquesta temporada un total de quinze viatges: tretze amb el comboi històric i dos amb el Tren dels Llacs Panoràmic (l’1 i el 8 d’agost, coincidint amb l’època de més calor). Per cobrir els 89 quilòmetres que separen Lleida de la Pobla de Segur, els trens passen per quaranta túnels i cinquanta-vuit ponts. A més els passatgers podran contemplar els embassaments de la Noguera Pallaresa, que és també un altre dels eixos turístics del Pallars ja que és un dels millors rius d’Europa per a la pràctica d’esports d’aventura com el ràfting.

El preu del bitllet adult és de 33 euros per persona i el recorregut s’inicia a Lleida i finalitza a la Pobla de Segur. Està previst que la temporada finalitzi el 31 d’octubre.

Més de 7.000 passatgers el 2019 El Tren dels Llacs va tancar la temporada passada amb 7.039 passatgers, una xifra similar a la de la campanya del 2018. Els viatges van tenir una ocupació del 99,53%. La gran majoria dels turistes van ser de Barcelona (un 69%) i un 20% residia a les comarques de Lleida.

tracking