SEGRE

FAUNA GRANS DEPREDADORS

Un ramader diu que la presència de Goiat al Sobirà “espanta” el seu ramat

Concentració ahir a Tolosa a favor de la presència de l’ós.

Concentració ahir a Tolosa a favor de la presència de l’ós.IPCENA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Àngel Marqués, un ramader de la Vall de Cardós, va denunciar ahir que la presència de l’ós Goiat al Sobirà ha “espantat” les seues vaques, que no volen accedir a una zona de pastures de les Tovarres (a cavall d’aquest municipi del Sobirà i Lladorre) i tornen a les pastures de tardor.

Va assegurar que s’ha posat en contacte amb les administracions i va apuntar que la setmana que ve demanarà permís per pernoctar a la zona de les Tovarres per poder vigilar el bestiar.

Fonts dels Agents Rurals van explicar que van ser ells els que van alertar ramaders i ajuntaments de la presència de Goiat i van apuntar que també s’ha detectat una femella a la zona. Van assenyalar que estan fent seguiment del cas i van remarcar que de moment no s’han registrat atacs.

D’altra banda, ahir es va celebrar a Tolosa una manifestació a favor de la presència de l’ós al Pirineu, que va comptar amb la participació de l’entitat ecologista Ipcena. Aproximadament tres-centes persones van assistir a la concentració, en la qual també es va denunciar la persecució dels plantígrads i es va exigir “justícia per les morts de l’ós Cachou i l’exemplar mort a trets a l’Arieja”.

tracking