SEGRE

ESNOTICIA

Veïns del Segrià avancen la tornada del Pirineu i anul·len reserves

El sector turístic de la demarcació, a l'espera de com evoluciona la situació || Grups de Lleida cancel·len baixades de ràfting per la Noguera Pallaresa

Beatriz Peláez.

Beatriz Peláez.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns del Segrià que es trobaven fent turisme al Pirineu de Lleida van tornar ahir a casa abans d’hora a l’anunciar-se el confinament de la seua comarca. El president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau, va explicar que “ja hem tingut cancel·lacions de reserves” i va assegurar que “també hi ha hagut anul·lacions en restaurants”.

Així, el sector turístic espera a veure com evoluciona la situació i quant dura el confinament del Segrià. El responsable de promoció del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, va explicar que “aquest input negatiu pot generar por al visitant”. No obstant, va apuntar que el patrimoni natural de Lleida i la no-massificació de la destinació pot ajudar a atraure turistes a la resta de la demarcació. També va remarcar que el sector “s’ha preparat molt bé” amb les mesures de seguretat corresponents.

El sector confia en els atractius de la resta de Lleida per atreure visitants

De la mateixa manera, la presidenta de Càmpings de Lleida, Marta Cortina, va apuntar que “de moment no hem tingut cancel·lacions”, encara que “esperem que vagin arribant”. No obstant, va assegurar que la majoria dels seus clients són de Barcelona i l’àrea metropolitana. Va assenyalar que al Segrià no hi ha càmpings, per la qual cosa no es preveu el tancament d’establiments.

Per la seua banda, el president de la Federació de Turisme Rural, Jaume Ramon, va apuntar que hi ha “inquietud per part dels clients”. Ramon també va remarcar que “el percentatge de clients que tenim de la zona del Segrià és molt baix”.

Per la seua part, els esports d’aventura també van tenir cancel·lacions després d’anunciar-se el confinament del Segrià. El responsable de l’Associació d’Empreses d’Esports d’Aventura del Sobirà, Flòrido Dolcet, va apuntar que per exemple un grup de vuit persones del Segrià que era a Sort i tenia contractada una baixada de ràfting per avui va cancel·lar la reserva. Dolcet va assegurar que estan “preocupats per la situació”.

“Al sentir la notícia hem tornat a Lleida des de Cambrils” L’anunci del confinament del Segrià va agafar per sorpresa molts lleidatans que es trobaven de viatge cap a la platja o altres destinacions. Aquest va ser el cas de Beatriz Peláez, que viu a Lleida i ahir al matí era a Cambrils. Quan van arribar al seu apartament de la Costa Daurada “vam sentir la notícia per la ràdio”. “Vam pujar a l’apartament un moment sense descarregar el cotxe i vam tornar de seguida a Lleida”. Així mateix, Peláez va denunciar que “nosaltres hem tornat, però de camí vam veure molta gent que anava cap a Cambrils”.

Beatriz Peláez.

Beatriz Peláez.MAGDALENA ALTISENT

tracking