SEGRE

AUTOMOBILISME GRAN PREMI D?ÀUSTRIA DE F1

Bottas s'imposa en una carrera accidentada

Només van acabar 11 pilots, Hamilton va ser 4t per una sanció i Sainz, 5è

La majoria de pilots, excepte sis, es van agenollar a petició de Hamilton en suport al moviment Black Lives Matter contra el racisme.

La majoria de pilots, excepte sis, es van agenollar a petició de Hamilton en suport al moviment Black Lives Matter contra el racisme.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot finlandès Valtteri Bottas (Mercedes) es va proclamar ahir vencedor del Gran Premi d’Àustria, primer de la represa del Mundial després de l’aturada per la pandèmia de coronavirus, en una cita en la qual l’espanyol Carlos Sainz va ser cinquè i en què una penalització a Lewis Hamilton (Mercedes) per un incident amb Alexander Albon (Red Bull) va deixar el britànic fora del podi.

En una cita accidentada, en la qual fins a nou monoplaces no van poder finalitzar la cursa, l’emoció es va fer esperar fins a les últimes voltes. A la 62, Alexander Albon provava de caçar Hamilton, que anava segon però, a l’intentar avançar-lo, el vigent campió li va barrar el pas en paral·lel i va acabar fora de carrera.

Els comissaris van penalitzar l’acció amb cinc segons, suficients perquè el també britànic Lando Norris (McLaren), que a l’últim gir va marcar la volta ràpida, pogués remuntar fins a la tercera plaça i treure Hamilton del podi i pujar per primera vegada al calaix. La segona posició va ser per al monegasc Charles Leclerc (Ferrari), l’única alegria a la Scuderia, en la qual Sebastian Vettel va acabar desè.

Per la seua banda, l’espanyol Carlos Sainz va firmar una meritòria cinquena posició just al darrere de Hamilton. La remuntada del madrileny, que va sortir vuitè, hauria pogut ser encara més notable si, a falta de poques voltes per al final, hagués aconseguit culminar amb èxit l’intent d’avançament a Norris. El caos es va apropiar la carrera des del principi i únicament onze pilots van aconseguir acabar.

Els pilots s’agenollen contra el racisme, excepte Sainz i cinc mésEls pilots de Fórmula 1 a petició de Hamilton van mostrar la seua repulsa contra el racisme, dins del moviment Black Lives Matter i amb samarretes amb la frase “End Racism”, abans de la carrera, i la majoria d’ells, tret de sis, entre els quals l’espanyol Carlos Sainz (McLaren), van optar per agenollar-se en senyal de condemna.

tracking