SEGRE

VÍDEO | Dues víctimes mortals en l'accident d'un helicòpter a l'Alt Urgell

Protecció Civil ha activat en ALERTA el pla d’emergències AEROCAT per aquest accident

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest migdia en ALERTA el pla especial per a emergències aeronàutiques de Catalunya AEROCAT per l’accident mortal d’un helicòpter al terme municipal de La Vansa i Fórnols (Alt Urgell), prop del paratge de Sant Marc, a Fórnols.

Segons les primeres informacions, a les 11.49 hores un testimoni ha alertat al telèfon d’emergències 112 de què havia vist estavellar-se un helicòpter i que es trobava en flames.

Els cossos d’emergències han confirmat la mort dels dos ocupants de la nau, que es trobava a la zona realitzant tasques de manteniment de línies elèctriques.

Fins al lloc s’han desplaçat 1 helicòpter medicalitzat i una unitat terrestre del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM); i 3 mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat (1 helicòpter bombarder i 2 helicòpters de rescat del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) de les bases de la Seu d’Urgell i Cerdanyola). Un dels helicòpters, però, no ha arribat a la destinació, doncs la seva participació no s’ha considerat necessària.

Els efectius dels GRAE, que han estat els primers en arribar al lloc de l’accident, han confirmat el sinistre. A més, han actuat amb extintors sobre les restes de l’accident per evitar que l’incendi causat per la caiguda de l’aeronau afectés la massa forestal.

Per part de Mossos d'Esquadra s'hi han desplaçat 7 unitats, entre elles la UTSA, Unitat Tècnica de Seguretat Aèria, que serà qui investigarà les causes de l'accident, i de la Unitat d'Intervenció de Muntanya (UIM).

S'estavella un helicòpter i moren el seus dos ocupants a l'Alt Urgell

S'estavella un helicòpter i moren el seus dos ocupants a l'Alt Urgell

tracking