SEGRE

ESNOTICIA

Els CAP d'Alcarràs i Seròs anul·len les visites per centrar-se en el virus

Suspenen l'atenció programada i només rebran casos de força major || Alcaldes del Baix Segre mancomunen serveis per cobrir totes les necessitats

Els carrers d’Aitona, en una imatge presa ahir al matí.

Els carrers d’Aitona, en una imatge presa ahir al matí.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els centres d’atenció primària (CAP) d’Alcarràs i Seròs han anul·lat les visites programades en les properes setmanes per l’augment de contagis. Només atendran casos inajornables i vacunes o analítiques. L’activitat als consultoris del Baix Segre també queda restringida als mateixos casos.

L’alcalde d’Alcarràs, Manel Ezquerra, va explicar que l’objectiu és “administrar recursos de forma més eficient” i “minimitzar riscos”. L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, va assegurar que és un “error tancar CAP i consultoris, perquè s’han de reforçar amb personal i blindar amb material i equips de protecció perquè els pacients puguin visitar-se”.

Els ajuntaments extremen les precaucions i Aitona ha suspès el mercat setmanal

El director del Catsalut, Adrià Comella, va dir que “no s’ha tancat cap CAP, però estem veient quins plans s’han d’aplicar, ja que la idea és donar resposta tant a pacients Covid com no-Covid i no està clar si es concentrarà en alguns CAP”. El gerent de l’ICS a Lleida, Ramon Sentís, va dir que “no necessàriament s’aplicarà el pla de contingència”.

D’altra banda, Ezquerra va assenyalar que els municipis de l’Àrea Bàsica de Salut (Alcarràs, Soses i Torres de Segre) compartiran xòfer i furgoneta per traslladar casos sospitosos a centres de cribratge.

Mentrestant, el Segrià continua extremant precaucions. Aitona ha suspès el mercat i va recomanar a les comunitats de veïns que duguin a terme una desinfecció diària. L’alcalde de Torres de Segre, Joan Carles Miró, va assenyalar que “ens falta molta informació” sobre els casos. A més, Almacelles ha reduït l’aforament de les piscines i tornarà a celebrar el seu mercat només amb parades d’alimentació.

D’altra banda, Pujol, Miró, l’alcalde de la Granja, Manel Solé, i la primera edil de Soses, Sandra Marco, van assegurar que no van rebre cap trucada de la Generalitat dissabte per anunciar-los el confinament perimetal del Segrià.

tracking