SEGRE

ESNOTICIA

Empresaris i hotelers carreguen contra el confinament i exigeixen ajuts urgents

Critiquen totes les administracions i la Cambra reclama que els aïllaments siguin individuals

567879_1.jpg

567879_1.jpgMAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Empresaris i hotelers de Lleida van carregar ahir durament contra el confinament del Segrià i també contra la possibilitat que la Generalitat l’endureixi i l’acabi convertint en domiciliari. “Fan falta polítics valents en la presa de decisions; no es pot confinar tothom, sinó només els que donen positiu, si cal per mitjà d’una ordre judicial”, va manifestar el president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, Jaume Saltó, que va afegir que “sempre hem defensat els microconfinaments” en lloc dels generals. “La gent de Lleida estem indignats, no només el sector empresarial, que ho està moltíssim, sinó els ciutadans que han estat gairebé tres mesos confinats i ara tornen a estar-ho”, va afirmar.

Per la seua part, la Federació d’Hostaleria de Lleida va exigir “anticipació i planificació, així com més contundència i precisió davant dels diferents brots amb l’objectiu d’haver-nos d’estalviar el tancament”. A més, va considerar que totes les administracions han pecat de falta total de previsió a l’hora de gestionar l’arribada i l’estada dels temporers, quan aquesta situació es repeteix cada any. Va denunciar que “deixar en mans del sentit comú individual el control dels nous focus és totalment irresponsable per part de les administracions”, i expressa el seu temor que el confinament s’allargui tot l’estiu.

A part de criticar l’actuació de les administracions, tant Saltó com Hostaleria van reclamar mesures efectives per ajudar les empreses. El primer va sol·licitar que “Lleida sigui declarada zona catastròfica o una figura equiparable que comporti ajuts directes per als comerços, establiments hotelers i altres sectors més afectats”. Precisament, ahir mateix va demanar al president i vicepresident de la Generalitat, Quim Torra i Pere Aragonès, respectivament, ajuts per a Lleida similars als que s’han concedit a la conca d’Òdena, aprofitant una reunió dels presidents de les cambres amb ells. Saltó va detallar que li van respondre que ho estudiaran i que ben aviat aprovaran un pla d’inversió a la xarxa ferroviària de Rodalies. Mentrestant, la Federació d’Hostaleria, al marge de demanar “un esforç titànic” a Paeria, Generalitat i Govern central, va reclamar que “no es prenguin aquestes mesures [de confinament] sense tenir en compte mesures pal·liatives per al teixit econòmic”. En aquest sentit, la federació aposta per la reactivació d’ERTO, ajuts a autònoms i la concessió de subvencions a fons perdut. També va censurar el deteriorament de la imatge de Lleida i va instar a revertir-lo.

En un altre ordre, en la reunió entre la Generalitat i les Cambres, Torra va anunciar que el Govern aprovarà una partida de 2,5 M€ per ajudar a finançar aquestes institucions.

tracking