SEGRE

RESIDUS INCIVISME

Sant Llorenç de Morunys denuncia acumulació de brossa en un dipòsit

El punt d’emergència per a escombraries, desbordat.

El punt d’emergència per a escombraries, desbordat.AJUNTAMENT DE SANT LLORENÇ DE MORUNYS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Sant Llorenç de Morunys ha constatat una mala praxi en el punt d’emergència de recollida de residus des que es van eliminar les restriccions a la mobilitat quan es va acabar l’estat d’alarma i, per tant, van augmentar els visitants. Val a recordar que al municipi es practica des de fa set anys la recollida porta a porta i que a més es va habilitar un punt d’emergència per poder dipositar allà els diumenges, quan la deixalleria està tancada, els residus separats correctament per al reciclatge.

Malgrat tot, molta gent diposita les escombraries sense separar-les i en dies en què no està permès, per tant s’acumula fora de l’espai habilitat. Ho fan tant propietaris de segones residències com gent que s’allotja en cases rurals.

En aquest sentit, l’alcalde del municipi, Francesc Riu, va assegurar que “ja vam allargar les hores d’obertura del punt d’emergència, que ara està obert des de les 18 hores de dissabte fins diumenge a la nit, però la gent continua sense respectar les normes”, i va afegir que “és una actitud injusta per als que som d’aquí i ens esforcem a fer-ho bé”. A causa d’això, el consistori va instal·lar càmeres de seguretat a la zona i ja ha començat a imposar sancions a diversos infractors. Aquestes poden anar des dels 300 euros fins als 3.000 euros en cas de reincidència.

tracking