SEGRE

SUCCESSOS SINISTRE

Una fallada al motor, probable causa de la tragèdia aèria de Fórnols

L'helicòpter va repostar combustible poc abans de caure en picat || La Direcció General d'Aviació Civil treballarà els propers mesos en la investigació

Restes de l’helicòpter, que es va incendiar dilluns després d’impactar contra un prat a la Vansa i Fórnols.

Restes de l’helicòpter, que es va incendiar dilluns després d’impactar contra un prat a la Vansa i Fórnols.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una fallada al motor de l’helicòpter de la firma Helitrans Pyrinees podria ser la causa de l’accident que va acabar amb la vida dels dos tripulants que viatjaven a l’aeronau dilluns a Fórnols (Alt Urgell). L’helicòpter es trobava aquell dia realitzant treballs de renovació d’una línia elèctrica al municipi de la Vansa i Fórnols. En el moment de l’accident, minuts abans de les 12, l’aparell venia de proveir-se al camió cisterna que l’empresa té situat en aquest nucli.

Fonts pròximes van explicar que l’helicòpter s’acabava d’enlairar a pocs metres d’on va acabar caient en picat, en un prat a escassos metres de la població. L’aeronau anava en aquell moment plena de combustible. Els veïns van veure com l’helicòpter passava per davant de les cases i sobrevolava a poca altura, però no li van donar importància perquè “era una cosa habitual en algunes de les maniobres del pilot”.

A l’helicòpter viatjaven el fundador i un mecànic d’Helitrans Pyrinees, que van perdre la vida

Just en el mateix moment, van continuar explicant els mateixos veïns, l’aparell “va fer un gir sobre si mateix mentre li sortia un fum molt negre i va caure en picat fins a estavellar-se”. L’helicòpter en el qual viatjaven Haritz Galarraga, fundador d’Helitrans Pyrinees, i Jordi Figueras, mecànic de la mateixa empresa, es trobava treballant amb una segona aeronau que a l’observar l’accident va buscar ràpidament un lloc on poder aterrar.

A la zona on es va precipitar no hi ha ni cables ni torres elèctriques pròximes, per la qual cosa la hipòtesi que l’accident pogués haver tingut a veure amb els treballs de renovació de la línia elèctrica està descartada. La investigació anirà a càrrec de la Direcció General d’Aviació Civil del ministeri de Foment, que treballarà durant els propers mesos analitzant totes les qüestions relacionades amb l’accident, entre aquestes el motor de l’aeronau i el combustible. Fonts pròximes a l’empresa van destacar la “llarga experiència” del pilot mort.

Així mateix, des d’Helitrans Pyriness van destacar que “estem col·laborant amb les autoritats que investiguen l’accident per contribuir a aclarir els fets i complir el procés habitual en aquest tipus de tragèdies”, mentre que van apuntar que “en aquest complicat moment estem al costat dels familiars dels nostres companys”.

D’altra banda, fins al lloc del sinistre es van desplaçar dilluns passat un helicòpter medicalitzat i una ambulància del SEM i dos helicòpters dels Bombers, un amb un equip dels Grups d’Actuacions Especials (GRAE) que va ser el primer a arribar a la zona i va comprovar que la tragèdia s’havia saldat sense supervivents.

tracking