SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat a 11 mesos per pegar a una embarassada a Lleida, que va perdre el fetus

L'acusat no podrà atansar-se ni comunicar-se amb la víctima durant deu anys || Estava de sis setmanes i va patir un avortament arran de “l'agressió soferta”

El judici per conformitat es va celebrar ahir al matí a l’Audiència de Lleida.

El judici per conformitat es va celebrar ahir al matí a l’Audiència de Lleida.A. GUERRERO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida va condemnar ahir per conformitat a 11 mesos de presó un home de 36 anys, R.A.E.M., per pegar a una dona embarassada de sis setmanes que, com a conseqüència de l’agressió, va patir un avortament. L’acusat, que es troba a la presó per una altra causa, va reconèixer els fets i va acceptar una condemna d’11 mesos de presó (sis per un delicte de lesions i cinc per un delicte d’avortament per imprudència greu) i una ordre d’allunyament de 200 metres i de prohibició de comunicació amb la víctima durant deu anys. L’home, de nacionalitat dominicana, també ha d’indemnitzar la dona amb 20.000 euros pels perjudicis que li ha ocasionat. La Fiscalia i la defensa van arribar a un acord abans de la celebració de la vista oral. El Ministeri Públic demanava inicialment una condemna de sis anys i mig de presó i una indemnització de 43.000 euros.

Els fets van tenir lloc la matinada del 25 de juny de l’any 2018 a la sortida d’una discoteca situada al costat de l’Ll-11 a Lleida. L’acusat i la víctima es coneixien però no se sap si tenien algun tipus de relació afectiva. El tribunal va considerar provat que l’acusat “va envestir la víctima contra un cotxe aparcat, estampant el cos, braços i rostre sobre el vehicle, la va agafar del cuir cabellut, la va sacsejar amb força, li va clavar un cop a la zona abdominal i, mentre la continuava agafant dels cabells, la va fer caure a terra, sabent el seu estat gestacional però sense intenció d’afectar l’estat de gestació de la perjudicada, ni assumint tal possibilitat”. La víctima, que estava embarassada de sis setmanes, va ser assistida a urgències com a conseqüència de l’agressió i se li va recomanar “repòs i acudir a urgències en cas de signes d’alarma”. Finalment, el 17 de juliol, la víctima va ingressar novament a urgències amb una hemorràgia genital i se li va diagnosticar “amenaça d’avortament”. La dona va perdre el fetus el dia 19 i, segons la sentència, va ser com a conseqüència “de l’agressió i de l’estrès produït pel temor a perdre el fetus, la qual cosa va produir la pèrdua”. Va ser intervinguda quirúrgicament i el temps de curació va ser de 39 dies.

tracking