SEGRE

ESNOTICIA

Cancel·len una cirurgia a una veïna de Mollerussa “per ser de Lleida”

Tenia programada per avui una intervenció en un hospital de Barcelona || Retornen els diners al lleidatà que es va quedar sense vacances a Astúries

La plaça de l’Ajuntament de Mollerussa.

La plaça de l’Ajuntament de Mollerussa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Estem tan perplexos que després de pensar-ho durant tot un dia ens hem decidit a fer-ho públic perquè no torni a succeir-li a ningú.” Una veïna de Mollerussa havia de passar avui pel quiròfan. Es tractava “d’una intervenció de cirurgia ambulatòria” que la família precisa que no era “greu ni urgent”. Dimecres al matí van trucar a l’hospital privat de Barcelona al qual els havia derivat la seua mútua, per ultimar els detalls de l’ingrés i es van endur una gran sorpresa quan els van dir que l’operació quedava ajornada perquè “com que era de Lleida no podien intervenir-la”.

La pacient va explicar que ella no resideix a la comarca confinada del Segrià i que entendria que li demanessin una prova conforme no estava infectada de coronavirus, però que no tenia sentit que li digués que no l’operaven per ser de Lleida. “Ens van atendre correctíssimament, però van deixar clar que a tots els pacients domiciliats a la província de Lleida els havien dit el mateix”.

Per a aquesta família del Pla d’Urgell, es tracta d’una descriminación intolerable i no justificada. “Encara que no es tracti d’una operació greu, després dels nervis previs a l’ingrés hospitalari, que et diguin que t’operaran al setembre és un enuig perquè no hi ha cap raó objectiva per passar tot l’estiu pendent d’una cirurgia i t’obliga a reprogramar tot el que havies organitzat”. A més, lamenten que l’avís es produís tan sols dos dies abans “i després de trucar nosaltres”. Asseguren que es pensaven que era un cas aïllat, “que havíem tingut mala sort”, però després de llegir a SEGRE que un hotel d’Astúries havia cancel·lat la reserva a un lleidatà que tenia pagada una estada perquè era de Lleida, “vam veure que el problema és més general del que sembla”.

Es refereixen al cas de Ferran Montardit, que ahir estava desbordat pels centenars de missatges de suport que va rebre a les seues xarxes socials i per les trucades de periodistes de tot l’Estat. Montardit va explicar que l’agència de viatges ja li ha confirmat que li tornarà l’import abonat per l’habitació d’hotel. “Tot ha quedat en una anècdota lletja”, afirma. A Astúries ahir ningú no entenia el motiu pel qual es va cancel·lar la seua reserva, ja que des de dies abans de confinar el Segrià es trobava a Cambrils amb la seua família.

LES CLAUS

tracking