SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat un guàrdia civil per contraban de tabac

El Tribunal Suprem li rebaixa la condemna de tres anys i mig a 8 mesos de presó || Va facilitar informació als altres dos acusats

El judici es va celebrar a l’Audiència el març del 2018.

El judici es va celebrar a l’Audiència el març del 2018.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem ha condemnat a vuit mesos de presó un agent de la Guàrdia Civil que havia estat destinat a la duana de la Farga de Moles per facilitar informació a dos persones per fer contraban de tabac procedent d’Andorra. L’alt tribunal el condemna per un delicte de contraban de tabac en grau de temptativa i revoca així la sentència de l’Audiència de Lleida que el 2018 li va imposar una pena de tres anys i mig de presó per un delicte de contraban. La mateixa condemna imposa per als altres dos acusats. A més, hauran de pagar una multa conjunta de 140.000 euros.

El Suprem considera provat que l’agent de la Guàrdia Civil, que en el moment dels fets estava destinat a Alacant, es va comunicar i es va reunir diverses vegades amb els altres acusats, que van ser els encarregats de transportar el 25 de maig del 2012 un camió que duia tabac de contraban valorat en gairebé 250.000 euros i que va ser interceptat a la carretera N-145 a la Seu d’Urgell, a prop de la duana.

Tanmateix, i contràriament al criteri de l’Audiència de Lleida, el Suprem considera que “creuar la frontera es va produir per tolerància policial i per raons derivades de la investigació i els implicats no van tenir en cap moment la disponibilitat del carregament, raó per la qual el delicte ha de ser executat en grau de temptativa”.

tracking