SEGRE

EDUCACIÓ REIVINDICACIONS

El Poal es planta i no cedirà més aules a Educació si no garanteix la nova escola

El consistori vol el compromís de la conselleria i un calendari d'execució del centre || El col·legi El Roser s'ubica a l'edifici consistorial i fa vint anys es van urbanitzar terrenys per al nou

L’actual col·legi està ubicat a l’edifici consistorial del Poal.

L’actual col·legi està ubicat a l’edifici consistorial del Poal.J.G

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament del Poal ha donat un mes i mig al departament d’Educació per presentar un projecte firmat i amb un calendari d’execució per a un nou col·legi al municipi. En cas de no ser així, el consistori no cedirà al setembre nous espais per a l’escola El Roser, a l’edifici del consistori, on s’ubica el centre. L’alcalde, Rafael Panadés, va explicar ahir que fa dos dècades ja es van destinar més de 317.000 euros per urbanitzar els terrenys cedits a la conselleria per edificar la nova escola. Va afegir que el 2011 es van atorgar els permisos d’obres per iniciar el nou equipament després d’aprovar-se el projecte executiu. Va recordar que el 2015 el departament va anul·lar el projecte perquè estava sobredimensionat per als 38 alumnes que tenia el centre, mentre que ara ja són 51 i nou de la guarderia, cosa que eleva a seixanta els alumnes.

La seu del consistori del Poal acull també l’escola, el consultori mèdic, el jutjat de pau i els serveis socials. Panadés va destacar que Educació ja no pot “ocupar” més espais d’aquest edifici. “Ara com ara hi ha més espai ocupat que cedit, i si no rebem una resposta satisfactòria abans del setembre Educació no podrà fer ús del 60% de les aules de què disposa actualment perquè són propietat de l’ajuntament”, va assenyalar el primer edil.

El 2015 la Generalitat va anul·lar el projecte del centre perquè estava sobredimensionat

Va apuntar que el consistori se sent enganyat per la conselleria, “que no compleix les seues promeses ni acords”.

El 2017 Educació va sol·licitar més terrenys al considerar que els que s’havien cedit anteriorment eren en zona inundable. Després de diverses gestions amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), van acordar que el projecte de la nova escola es faria a una altura de 20 centímetres sobre el terra en el mateix espai.

L’abril del 2019 Educació va aprovar que es redactés un nou projecte amb una partida d’1,1 milions d’euros i va anunciar l’inici de l’execució de les obres per a finals d’any. “El juliol del 2020 encara no hem vist res i ja se’ns ha acabat la paciència, són massa anys reclamant una cosa més que raonable.”

L’ajuntament no pot ampliar les seues dependències a la planta baixa perquè estan ocupades per les aules. “Si la falta d’espai és un criteri del departament per decidir la construcció d’un centre educatiu, el Poal és un clar exemple d’aquesta situació”, va dir.

“Les carències són innombrables i exigim un centre educatiu”, va concloure.

“Ara ens trobem en un punt en el qual després de nou anys no disposem de projecte, ni de permisos ni res per poder actuar amb la major brevetat possible”.

“És indignant que els nens hagin de sortir al carrer per canviar de classe, que se’n vagi la llum tres o quatre vegades al dia perquè s’ha de canviar tot el sistema d’electrificació, i que hàgim hagut d’habilitar una plaça pública com a pati escolar, i tot i així, no s’atenguin les nostres peticions”.

Les queixes i reivindicacions del consistori i els pares han estat recurrents durant anys, sempre exigint un nou equipament per poder oferir als nens i les nenes les mateixes condicions que altres col·legis de Lleida.

L’escola ja tenia un projecte que comptava amb llicència d’obres L’alcalde del Poal, Rafel Panadés, va qüestionar que després de tenir un projecte del nou col·legi, pagat i amb llicència d’obres, s’hagin d’iniciar una altra vegada els tràmits per tenir una escola nova.

tracking