SEGRE

ESNOTICIA

Els ingressos de l'hostaleria al Segrià cauen un 90%

La seua patronal i la Cambra critiquen de nou la gestió de la crisi

Un tram de l’Eix Comercial gairebé buit ahir al matí.

Un tram de l’Eix Comercial gairebé buit ahir al matí.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació d’Hostaleria de Lleida assegura que el confinament perimetral del Segrià suposa unes pèrdues diàries d’1,8 milions d’euros per a bars, cafeteries, restaurants i hotels d’aquesta comarca, que han registrat una caiguda de la facturació del 90%.

El secretari general de l’entitat, Ramon Solsona, considera que el confinament “ha fet un mal increïble davant de les bones perspectives amb què el sector encarava l’estiu”, una situació que encara es veuria agreujada en el cas que s’acabés decretant un confinament domiciliari. Per això, des de la Federació reclamen ajuts per a les empreses afectades, com ara poder recuperar els ERTO o els ajuts a autònoms, però “amb les condicions inicials” que es van establir durant l’estat d’alarma. A més, Solsona considera “un autèntic desastre” tant la gestió i la “improvisació” del Govern a l’hora de decretar el confinament com “les conseqüències demolidores que suposa en la dinàmica empresarial”.

Els establiments hotelers de la comarca perden uns 1,8 milions d’euros al dia

Solsona va explicar que des de dissabte l’activitat “ha caigut en picat” i s’han registrat anul·lacions d’esdeveniments, d’àpats i de reserves d’allotjament als hotels de Lleida. “El descens s’ha mantingut durant la setmana i el moviment el podem qualificar de testimonial”, va assenyalar.

Però al marge d’aquesta comarca, l’entitat també assegura que el confinament de la comarca més poblada de Lleida està tenint repercussions negatives en allotjaments turístics del Pirineu, on ja han vist com s’anul·laven algunes reserves, igual que a la costa catalana “perquè la notícia ha sortit a nivell internacional i Catalunya s’ha vist afectada en aquest sentit”.

En cas que no s’ajudi el sector, Solsona preveu “un futur molt fosc” per a bars, cafeteries, restaurants i hotels, especialment del Segrià.

D’altra banda, el comitè de crisi de la Cambra de Comerç de Lleida va posar ahir de manifest el seu “descontentament” davant de la gestió del Covid per part de les administracions i va dir que “la improvisació en la presa de decisions ha causat desconfiança”.

També va assenyalar que “s’ha fet un confinament que no garanteix una solució eficaç” i que aposta per “uns microconfinaments selectius i no un de domiciliari, que obligaria al tancament d’establiments”. La Cambra va anunciar que “treballem en un pla de xoc per revertir la situació econòmica actual”.

tracking