SEGRE

ESNOTICIA

La Generalitat ofereix més de 2,5 milions al Baix Segre pels centres d'aïllament

Principi d'acord amb els ajuntaments per cogestionar els espais per a casos positius o contactes propers || Els alcaldes exigeixen un pla de xoc i més efectius de policia i sanitaris

L’alcalde i Escobar, ahir a l’equipament habilitat per a possibles contagis a Alcarràs.

L’alcalde i Escobar, ahir a l’equipament habilitat per a possibles contagis a Alcarràs.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat va oferir ahir als set municipis del Baix Segre amb equipaments per aïllar contagis o contactes de Covid més de 2,5 milions d’euros per sufragar les despeses d’aquests centres a canvi de gestionar-los, la qual cosa permetrà derivar possibles afectats d’altres zones (com els que ara estan als hotels de Lleida i a La Manreana). El secretari d’Administracions Locals, Miquel Àngel Escobar, va anunciar que aquest pla de contingència ja es va començar a tramitar ahir, si bé va admetre que, “anant bé, podrem començar a fer els pagaments a l’octubre”. L’alcalde d’Alcarràs, Manel Ezquerra, va dir que hi ha un principi d’acord en aquesta línia però el va condicionar que els 7 municipis l’acceptin per unanimitat després que la Generalitat accedeixi també a facilitar més informació, sanitaris, personal de seguretat, mediadors socials i un pla de recuperació de la zona.

Ezquerra va assenyalar que hi ha un “compromís verbal” d’acceptar aquests requisits. Municipis com Aitona han reclamat també prioritat d’ingrés en aquests centres per als veïns de cada municipi i Escobar es va mostrar convençut que també en aquest punt hi haurà un acord. L’alcalde d’Alcarràs va assegurar que en les pròximes hores donaran una resposta, si bé alguns edils van qüestionar que els equipaments hagin d’allotjar veïns d’altres localitats.

Els edils insisteixen que no volen perdre el control de la gestió d’aquests equipaments

Els edils podrien arribar a un acord durant el dia d’avui. Ezquerra va insistir que “no volem perdre el control” de la gestió d’aquests equipaments.

El president del consell del Segrià, David Masot, va explicar al seu torn que ha demanat a la Generalitat que es “facin tests massius on hi hagi focus de coronavirus per poder tenir una radiografia completa”. També va demanar “celeritat per a l’arribada dels ajuts” i va recolzar les exigències dels municipis del Baix Segre. Va afegir que “ens oferim a ajudar” en tot el que sigui necessari els veïns que donin positiu per “portar-los aliments, fer-los encàrrecs o dur-los medicines”.

tracking