SEGRE

MEMÒRIA HISTÒRICA PATRIMONI

La Generalitat registra mil atacs feixistes en dos anys

Segons el director de l'Oficina de Drets Civils, Adam Majó || Exigeix prendre consciència de la “impunitat” d'aquests actes

L’alcalde de Tornabous, David Vilaró, i Adam Majó, vora la placa de Lluis Companys al Tarròs.

L’alcalde de Tornabous, David Vilaró, i Adam Majó, vora la placa de Lluis Companys al Tarròs.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director de l’oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat, Adam Majó, va manifestar ahir al Tarròs que “en els dos últims anys s’han produït a Catalunya més de mil actes feixistes contra la llibertat d’expressió, el pluralisme polític i la llibertat ideològica”. Va explicar que es tracta de grups organitzats que actuen contra ajuntaments, entitats i domicilis i “que tenen per objectiu humiliar amb escarni les seues víctimes”. És per això que va demanar tant a la judicatura com a la policia que prenguin consciència de la importància i magnitud d’aquests actes,“ja que suposen un problema real per a la convivència”. Per a Majó, es tracta de gent que actua de nit, en petits pobles on no hi ha Policia Local i que recorren a l’abús de força i la intimidació de les seues víctimes. Va posar com a exemple l’agressió física a l’alcalde de Collsuspina (Moianès) i tres veïns a càrrec de grups espanyolistes.

Majó es va traslladar ahir a Tornabous, on va visitar acompanyat de l’alcalde, David Vilaró, el monument a Lluís Companys després que el mes de juny passat un grup d’extrema dreta difongués per les xarxes socials com orinaven a la placa que exposa la biografia de Lluís Companys i posteriorment la tapessin amb una bandera espanyola. El monument a Lluís Companys del Tarròs ha vist en els últims anys diversos atemptats i destrosses de grups feixistes.

Tornabous reobre en dos mesos l’Espai Companys L’alcalde de Tornabous, David Vilaró, va explicar ahir que el proper mes de setembre es reobrirà l’edifici dedicat a Lluís Companys. Dimecres passat, el ple va aprovar també el canvi de nom del Centre Lluís Companys pel d’Espai Lluís Companys. Segons Vilaró, el canvi s’ha fet a petició del Memorial Democràtic i permetrà fer una difusió conjunta d’aquest espai amb l’Espai Macià de les Borges Blanques.

tracking