SEGRE

MUNICIPIS PROJECTES

Montornès obre a Mas de Bondia una borsa d'habitatges buits

Perquè no acabin en ruïna, i projecta una oficina de turisme

Imatge d'arxiu del municipi de Montornès de Segarra.

Imatge d'arxiu del municipi de Montornès de Segarra.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Montornès de Segarra projecta crear una borsa d’habitatges a la Vila Closa de Mas de Bondia. Segons l’alcalde, Dionís Oña, l’objectiu és donar ús a les cases tancades perquè no acabin en ruïna. A més, si estan habitades el poble mantindrà actiu el seu atractiu medieval. Uns 11 habitatges dels 48 que té la població podrien entrar en aquesta proposta si així ho accepten els propietaris. Oña va manifestar que el consistori s’implicarà en el projecte.

La mesura forma part d’un pla d’usos urbanístics en el qual s’estudia també crear una petita oficina de turisme, així com dissenyar un itinerari d’exposició d’escultures utilitzant l’entorn medieval com a marc de fons. Per a Oña, l’única solució de futur de la població passa pels serveis de turisme a partir de l’encant paisatgístic i monumental de la zona sud de la Segarra.

Per a l’ajuntament de Montornès, l’única solució de futur per a la població és el turisme

En la mateixa línia, també projecten dinamitzar aquest entorn amb concerts que es faran a l’església de Sant Bartomeu.

La Vila Closa de Mas de Bondia ja està documentada al segle XII. Es tracta d’una estructura circular amb una gran entrada i un únic carrer. Les cases del poble tenen gravades a les llindes antigues decoracions que recorden l’ofici que tenien els propietaris.

tracking