SEGRE

ESNOTICIA

Els brots a Lleida ja són almenys vint i els contagis en un dia pugen a 360

La pandèmia del coronavirus a Lleida segueix a l'alça, amb una vintena de brots en residències, empreses de la fruita, la comissaria de Mossos de Lleida i el CAP de la rambla Ferran, entre altres centres. La Generalitat alerta d'un augment “insostenible” de contagis entre joves, mentre que ahir es va registrar un rècord de 360 nous casos a la província.

Imatge de l’exterior de la residència d’Oliana, on s’han detectat 26 positius.

Imatge de l’exterior de la residència d’Oliana, on s’han detectat 26 positius.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La incidència del coronavirus es dispara a Lleida, però no només a la comarca confinada del Segrià sinó també en altres punts de la província. Ahir almenys quatre brots més, amb un total de vint. Es tracta d’una altra empresa hortofructícola, per la qual cosa ja són dotze d’aquest sector; el CAP de la rambla Ferran, amb cinc professionals positius; la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Lleida, amb almenys sis casos i cinquanta mossos aïllats, i en una residència d’Oliana, amb 26 infectats. Sobre aquesta última, la delegada de Salut, Divina Farreny, va dir que ahir estaven estudiant si és un brot. No obstant, aquest diari va poder saber que setze usuaris i deu empleats de Caser Residencial Castell d’Oliana han donat positiu. Fonts del centre van explicar que tots són asimptomàtics i que es van detectar després de fer proves d’anticossos i que una sortís “dubtosa”, per la qual cosa Salut va decidir fer PCR a tot el geriàtric. “Això demostra que els protocols de detecció han funcionat”, van assenyalar. A més, Farreny va explicar que hi ha brots en unes altres tres residències, que no va especificar.

A més, la demarcació va registrar ahir un rècord històric de nous casos notificats de Covid-19, corresponent al balanç de Salut de dijous, amb 360 contagis més, dels quals 22 corresponen a la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran i 338 a la de Lleida, dels quals 280 s’han detectat al Segrià. Així, els infectats ja s’eleven a 5.003. “A començaments de setmana vam avisar que els casos augmentarien i la previsió és que continuïn intensificant-se”, van manifestar ahir la delegada de Salut, Divina Farreny, i el responsable del servei d’Epidemiologia de Lleida, Pere Godoy, que van coincidir que “confiem que entre deu i dotze dies es noti un efecte en les mesures preses i la transmissió baixi”.

La delegada de Salut reitera que preveuen que els casos continuaran augmentant en els propers dies

La meitat dels hospitalitzats a Lleida, que ahir eren 84, tenen menys de 50 anys

Godoy també va dir que hi ha brots en unitats familiars. Precisament, l’alcalde del Pont de Suert, Josep Antoni Troguet, va confirmar deu casos relacionats amb dos famílies, que han estat aïllades i són asimptomàtics. Va assenyalar que aquest brot està molt controlat i no preveuen més contagis.

Un total de 84 persones estaven ahir ingressades a Lleida, a part de cinc que estan en hospitalització domiciliària. En concret, hi ha 52 ingressats a l’hospital Arnau de Vilanova, amb sis persones a l’UCI i 46 a planta; unes altres cinc són a l’UCI del Santa Maria, deu a la clínica Mi NovAliança, deu a Vithas Lleida i set a la Perpetu Socors.

Així mateix, hi ha 132 persones aïllades als hotels Rambla i Nastasi i la casa de colònies La Manreana, de les quals 104 són positives.

Respecte a la crida que van fer i a què van respondre 260 sanitaris, va dir que s’hi està contactant però que falten especialistes per atendre crítics i semicrítics.

tracking