SEGRE

ADMINISTRACIONS ENS LOCALS

La Generalitat aprova el primer PUOS en 8 anys i dóna a Lleida 53 milions

Més de la meitat d'aquests fons seran per a les comarques del pla i 23,8 milions, per al Pirineu i Aran || Els municipis que n'han quedat exclosos poden al·legar

El consell de la Noguera rehabilitarà el convent de St. Francesc.

El consell de la Noguera rehabilitarà el convent de St. Francesc.C. C NOGUERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha aprovat provisionalment el primer Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOS) per al període 2020-2024 després de vuit anys –l’últim va ser el de 2008-2012–, que va quedar suspès per la crisi econòmica. Aquest nou pla de subvencions haurà d’aportar als ajuntaments i consells de Lleida uns 53 milions d’euros en els propers quatre anys.

Així es desprèn de la resolució del departament de Governació partint de les sol·licituds dels ens locals. Més de la meitat dels fons, uns 29,3 milions, seran per a les comarques del pla de Lleida i 23,8 milions, per a les del Pirineu i Aran.

També els consells comarcals i el Conselh Generau d’Aran es repartiran més de 2, 5 milions d’euros per a noves obres, per a l’elaboració de projectes, manteniments i reparacions en infraestructures i equipaments, entre d’altres.

Aquests 53 milions són una xifra considerablement inferior als 172 milions assignats a les comarques lleidatanes en el PUOS 2008-2012, i dels 58 milions previstos el 2014-2017, que van quedar anul·lats per la crisi econòmica.

La delegada de Governació a Lleida, Anna Feliu, va destacar que en aquesta convocatòria les subvencions es concedeixen per concurrència competencial per punts, la qual cosa pot comportar subvencions importants per a pobles petits si han tingut més puntuació. Va apuntar que el nou PUOS té per objectiu frenar l’envelliment i la despoblació de molts municipis lleidatans. A tot Catalunya s’han presentat més de 2.500 projectes per 250 milions d’euros.

En aquest sentit, Feliu va apuntar que al tractar-se de l’aprovació provisional els ajuntaments que n’han quedat exclosos o no estan conformes amb la subvenció atorgada poden presentar al·legacions durant els propers quinze dies.

D’altra banda, la petició d’alguns consells del pla de Lleida per derivar fons del PUOS a obres urgents i prioritàries per la pandèmia del Covid-19 ha quedat descartada pel departament de Governació.

Feliu va assegurar que aquestes subvencions tenen un objectiu concret i han d’afavorir els ajuntaments en temes més concrets. “És molt difícil canviar uns ajuts quan han estat assignats per punts”, va assenyalar Feliu.

tracking