SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Set desallotjats a l'esfondrar-se una casa a Vilanova de Segrià

Els afectats van sortir pel seu propi peu al detectar que l'habitatge s'ensorrava || Són treballadors del camp que han estat reallotjats per l'agricultor

Estat en el qual va quedar la casa després de l’ensorrament.

Estat en el qual va quedar la casa després de l’ensorrament.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una casa es va esfondrar ahir a la matinada a Vilanova de Segrià i va obligar a desallotjar els set inquilins que hi havia a l’interior. El succés es va produir a les 3.31 hores al número 10 del carrer Balmes quan, per causes que es desconeixen, va cedir una de les parets de càrrega. Les set persones que dormien a l’interior, a l’escoltar el soroll, van sortir pel seu propi peu al carrer. Fins al lloc van acudir dos dotacions dels Bombers de la Generalitat, que van comprovar que van col·lapsar diverses de les estances i que l’estructura de la casa va resultar greument afectada. Davant d’aquesta situació es va ordenar el desallotjament de l’habitatge.

Els afectats, treballadors del camp, van ser reallotjats per l’agricultor que els dóna feina, segons va explicar a aquest diari l’alcalde de Vilanova de Segrià, Jordi Figuerol, que va afegir que “per fortuna, els mateixos inquilins han vist que la casa s’ensorrava i han pogut sortir al carrer, per la qual cosa només cal lamentar els danys materials”. L’ajuntament va oferir la seua col·laboració als afectats. Així mateix, la zona va quedar abalisada com a mesura preventiva a l’espera d’una valoració tècnica.

Els inquilins de l’habitatge es van adonar que anava a desplomar-se i van sortir pel seu propi peu

En les últims mesos s’han produït altres desallotjaments per ensorraments a Ponent. A finals de maig, la Paeria va desallotjar preventivament cinc persones d’un immoble del barri de Magraners de Lleida després que s’esfondrés la terrassa d’un dels pisos de l’edifici. A mitjans de maig també va caure una casa deshabitada a Boldú (la Fuliola), la qual cosa va obligar a desallotjar la família que residia a la casa adjacent. També hi va haver un cas similar a Vilanova de Bellpuig. Es va esfondrar per complet una casa, una segona residència d’una família de Barcelona.

Una de les causes són les abundants pluges que s’han registrat en els últims mesos i també l’estat de conservació d’alguns dels habitatges.

tracking