SEGRE

PROJECTES PARC NATURAL DE L?ALT PIRINEU

El Parc Natural recupera a través dels veïns cultius i plantes tradicionals

S'elaborarà un material divulgatiu que es presentarà a finals d'aquest any

Una de les papallones que ahir es van poder identificar al Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Una de les papallones que ahir es van poder identificar al Parc Natural de l’Alt Pirineu.NEUS BARDINA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parc Natural de l’Alt Pirineu promou la recuperació de varietats hortícoles tradicionals i plantes ornamentals en el marc del projecte Biodiversitat Conreada. El projecte vol tornar a la població local i als visitants del parc els coneixements tradicionals sobre la vegetació pròpia del territori perquè puguin ser utilitzats de nou com a elements de dinamització local, permetent el manteniment de les activitats tradicionals de gestió del territori de forma sostenible i perquè reforcin la identitat local.

Aquesta setmana s’han iniciat entrevistes als veïns de més edat per documentar el màxim nombre de varietats d’hort i les utilitzades en gastronomia i les ornamentals, a més dels usos que vinculaven les persones amb el territori durant la primera meitat del segle XX.

El director del Parc, Marc Garriga, va explicar que serà a partir d’aquesta documentació que s’elaboraran materials divulgatius “perquè tota aquesta informació no es perdi i aquestes varietats puguin ser implementades de nou”.

El col·lectiu Eixarcolant lidera aquesta iniciativa amb una ajuda del parc i a finals d’any es publicaran les dades recopilades perquè puguin ser implementades de nou als pobles que formen el parc (tretze del Sobirà i dos de l’Alt Urgell).

Dia Mundial de les Papallones El Parc Natural va celebrar ahir la vuitena edició del dia mundial de les papallones per donar a conèixer i divulgar les varietats d’alta muntanya d’aquesta espècie. En l’activitat celebrada ahir a Cerbi van participar set persones i van aconseguir identificar 22 espècies diferents de papallones diürnes. La iniciativa es va dur a terme amb la col·laboració de l’empresa Obaga Activitats, que també treballa a fer seguiment poblacional d’aquesta espècie.

tracking