SEGRE

TURISME ANUL·LACIÓ DE RESERVES

Els brots del Segrià provoquen cancel·lacions en hotels, càmpings i el ràfting del Pirineu

Fins a un 10% de les reserves han estat anul·lades en aquesta primera setmana de confinament perimetral de Lleida || Els turistes desconeixen la distància entre la zona afectada i la destinació turística

Turistes que van practicar ahir bici de muntanya i es van allotjar en un hotel d’Escaló, al Sobirà.

Turistes que van practicar ahir bici de muntanya i es van allotjar en un hotel d’Escaló, al Sobirà.J. C

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El confinament perimetral de la comarca del Segrià per l’augment de brots en municipis del Baix Segre ha provocat que durant aquesta setmana s’anul·lessin reserves en hotels, establiments turístics, càmpings i d’activitats a les comarques del Pirineu de Lleida. En concret, un 10% de les reserves han estat cancel·lades, especialment de turistes de fora de Catalunya, com el País Basc, Madrid o València. El president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, va apuntar que les cancel·lacions van arribar just els dies en què es van decretar tant el confinament perimetral del Segrià com l’obligatorietat de portar mascareta. No obstant, va assegurar que des dels últims tres dies s’han incrementat una altra vegada les reserves, malgrat que ara els turistes truquen primer. Així mateix, el turista estranger que ha arribat a les comarques de muntanya del Pirineu de Lleida és principalment francès. “És un turista de proximitat perquè en dos o tres hores és aquí i coneix millor la geografia lleidatana”, va dir Castellarnau. També als càmpings del Pirineu s’han registrat cancel·lacions, especialment de turistes holandesos, belgues o de València. La presidenta de l’associació de Càmpings de Lleida, Marta Cortina, va apuntar que els primers dies del confinament del Segrià les cancel·lacions eren contínues, “afortunadament es va frenar i el volum d’anul·lacions se situarà entre el 5 i el 10%”. Va assegurar que la majoria van ser de turistes europeus que desconeixen que el Pirineu és a més de dos hores del Segrià. Cortina va recordar que, per exemple, en les arribades a l’aeroport de Brussel·les es repartien fulls informatius en què aconsellaven la quarantena de 15 dies als qui haguessin estat en aquesta “regió” de Catalunya, sense concretar si es referien a la comarca del Segrià o a la província de Lleida. “Això ens va fer molt mal perquè citaven el Pirineu com una zona propera a Barcelona”, va dir. També algunes de les cancel·lacions van ser conseqüència de la suspensió del festival Esbaiola’t de la Guingueta d’Àneu, amb una majoria de públic que procedia de Lleida. A la Noguera es van registrar anul·lacions al ser més propera al Segrià i no poder desplaçar-se.

Els esports d’aventura i el ràfting també van registrar cancel·lacions. “Principalment de gent que no tenia gaire clar on era el Segrià”, va explicar el responsable del sector al Sobirà, Flòrido Dolcet. Va afegir que durant la setmana s’ha informat molt els clients que trucaven preocupats per si podrien arribar al Pirineu. “El repte ha estat el d’informar bé i aconseguir que l’efecte d’anul·lacions desaparegués”, va dir.

El turista estranger encara és residual tret del francès per proximitat amb les comarques de Lleida

També el percentatge de cancel·lacions en serveis de ràfting i d’esports d’aventura s’ha situat al voltant del 10%. El mateix ha succeït a Aran i a l’Alta Ribagorça.

Turistes que van practicar ahir bici de muntanya i es van allotjar en un hotel d’Escaló, al Sobirà.

Turistes que van practicar ahir bici de muntanya i es van allotjar en un hotel d’Escaló, al Sobirà.J. C

tracking