SEGRE

EMERGÈNCIES BOMBERS

Evacuat en helicòpter un escalador a la Vall de Boí

Es disparen els rescats després del confinament respecte al 2019 || Crida dels Bombers a extremar les mesures de seguretat

Imatge d’un rescat el cap de setmana passat al Solsonès.

Imatge d’un rescat el cap de setmana passat al Solsonès.BOMBERS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers de la Generalitat van alertar ahir de l’increment dels rescats en el medi natural durant l’últim mes coincidint amb el final del confinament. Les intervencions per aquest tipus d’emergències s’han disparat respecte al mateix període de l’any passat. D’aquesta forma, al juny hi va haver a Catalunya un 15% més respecte al 2019, amb els caps de setmana com el període en què es nota més aquest increment. Només en els últims quatre caps de setmana, entre dissabtes i diumenges, els Bombers van treballar de mitjana en uns 22 serveis.

Davant d’aquest increment, van recordar que no s’han de minimitzar els riscos a la muntanya i “és molt important extremar les mesures de seguretat, no només a nivell sanitari (mascareta, distància i neteja de mans), sinó també en la pràctica d’esports al medi natural”. Els Bombers aconsellen aplicar directrius molt bàsiques com planificar bé i portar l’equipament adequat. Precisament ahir, els GRAE (Grup d’Actuacions Especials) van rescatar un escalador de 47 anys que va resultar ferit després de caure al riu Sant Martí a la Vall de Boí. Els Bombers van rebre l’avís a les 13.07 hores i fins al lloc es va desplaçar un helicòpter. L’home va ser traslladat a l’hospital de Vielha amb pronòstic menys greu, segons va informar el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

tracking